
Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava
Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava

Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha
Postopek
Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.
Nasvet
Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.