
Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava
Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava

Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha

Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.

Nasitna in okusna rižota z morskimi sadeži
Izvrstna poletna jed, nasitna in okusna. Postrežemo jo kot predjed ali za glavno jed.

Nove ideje za sladice s slivami
Sezona sliv prinaša kulinarične užitke, ki s svežino in sladkostjo oznanjajo skorajšnji konec poletja. Vas zanima, kako še uporabiti slive? To so naši predlogi.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha
Postopek
Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.
Nasvet
Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.