© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hitra-puranja-juha-z-rezanci-1_558x620_acf_cropped

Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha

Postopek

1

Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.

Nasvet

Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.