© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hitra-puranja-juha-z-rezanci-1_558x620_acf_cropped

Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha

Postopek

1

Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.

Nasvet

Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.

Priljubljeni recepti

Kožarice z lečo

Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Enostavno

Špinačna kremna juha

Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.

Enostavno

Vložene hruške z ingverjem

Hruškov kompot malo drugače

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.