© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hitra-puranja-juha-z-rezanci-1_558x620_acf_cropped

Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha

Postopek

1

Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.

Nasvet

Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.

Priljubljeni recepti

Mlečni riž z jagodami v šeriju

Mlečni riž ali arroz con leche, kot mu pravijo v Španiji

50 min
Enostavno

Pomladna torta

Čokoladna torta, pri kateri pokažete svojo kreativnost.

2 h 30 min
Zahtevno

Pečeni kosmiči z robidnicami in jabolki

Pečeni kosmiči zahtevajo nekaj predpriprave, a je rezultat res vreden truda

1 h
Enostavno

Drobljenec z jagodami in rabarbaro

Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.