© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Hitra puranja juha z rezanci

Hitra, poceni in zdrava

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hitra-puranja-juha-z-rezanci-1_558x620_acf_cropped

Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha

Postopek

1

Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.

Nasvet

Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.

Priljubljeni recepti

Brinova omaka k svinjskemu mesu

Omaka s katero popestrite meso

25 min
Enostavno

Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo

Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.

1 h
Enostavno

Bistecca alla fiorentina

Florentinski zrezek

25 min
Srednje zahtevno

Vložena pečena paprika v odišavljenem olju

Vložena paprika bo odlična spremljevalka narezkov

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.