© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rabarbarine rezine

Rabarbara je polna zakladnica vitaminov in mineralov.

Rabarbarine rezine

Rabarbara je polna zakladnica vitaminov in mineralov.

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 500 g rabarbare
  • razpuščeno maslo in naribani orehi za pekač

testo

  • 3 jajca
  • 125 g mehkega masla
  • sol
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica bučnega olja
  • 200 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 žlici mleka
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 500 g rabarbare
  • razpuščeno maslo in naribani orehi za pekač

testo

  • 3 jajca
  • 125 g mehkega masla
  • sol
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica bučnega olja
  • 200 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 žlici mleka

Postopek

1

Rabarbaro operemo, očistimo in narežemo na centimeter in pol velike koščke.

2

Rumenjake treh jajc ločimo od beljakov. Rumenjake penasto zmešamo z maslom, soljo, kristalnim in vaniljevim sladkorjem ter bučnim oljem. Na rumenjakovo zmes presejemo moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom. Z metlico za sneg vmešamo v testo še mleko in čvrst sneg, ki smo ga stepli iz beljakov.

3

Globok pekač namažemo z maslom, potresemo z naribanimi orehi in napolnimo s pripravljeno maso. Površino lepo zgladimo. Po testu porazdelimo koščke rabarbare in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno pol ure. Še topel kolač razrežemo na rezine in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Sladke krhke kepice

Kepice idealne za pusta hrusta!

1 h
Enostavno

Piškotasto pecivo z limono in ingverjem

Limona in ingver sta klasična kombinacija tudi za pripravo slaščic

50 min
Enostavno

Ramstek s čebulno prilogo na čabati

Najboljši sendvič z žara

1 h 35 min
Enostavno

Istrska mineštra – bobiči

Mineštra s stročnicami in prekajenim mesom.

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.