Kaj boste skuhali danes?
Melonina granita z rožno aromo
Melonina granita z rožno aromo
Sestavine
- 1 zrela melona
- 150 g sladkorja
- nekaj kapljic rožne vode
- po želji listi vrtnice za okras
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 1 zrela melona
- 150 g sladkorja
- nekaj kapljic rožne vode
- po želji listi vrtnice za okras
Postopek
Melono razpolovimo, ji odstranimo semena, meso pa izdolbemo in ga damo v sekljalnik ali kuhinjski robot. Dodamo sladkor in rožno vodo ter zmeljemo v pire. Dolijemo 6 dl vode in še enkrat zmeljemo, da dobimo gladko maso.
Maso pretlačimo skozi cedilo v veliko plastično posodo in damo v zamrzovalnik za 3 ure, da sadna masa delno zmrzne.
Nato posodo s sadno maso odstranimo iz zamrzovalnika, jo z vilicami premešamo in še enkrat damo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat premešamo z vilicami, da dobimo kašasto ledeno maso. Granito napolnimo v kozarce, po želji posujemo z listi vrtnice in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!