
Kaj boste skuhali danes?
Melonina granita z rožno aromo
Melonina granita z rožno aromo

Sestavine
- 1 zrela melona
- 150 g sladkorja
- nekaj kapljic rožne vode
- po želji listi vrtnice za okras

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 zrela melona
- 150 g sladkorja
- nekaj kapljic rožne vode
- po želji listi vrtnice za okras
Postopek
Melono razpolovimo, ji odstranimo semena, meso pa izdolbemo in ga damo v sekljalnik ali kuhinjski robot. Dodamo sladkor in rožno vodo ter zmeljemo v pire. Dolijemo 6 dl vode in še enkrat zmeljemo, da dobimo gladko maso.
Maso pretlačimo skozi cedilo v veliko plastično posodo in damo v zamrzovalnik za 3 ure, da sadna masa delno zmrzne.
Nato posodo s sadno maso odstranimo iz zamrzovalnika, jo z vilicami premešamo in še enkrat damo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat premešamo z vilicami, da dobimo kašasto ledeno maso. Granito napolnimo v kozarce, po želji posujemo z listi vrtnice in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata z lignji na žaru
Pokrita pita z bučo in žajbljem
Svatovske bezgove potičke
Pečena svinjina po kitajsko (char siu)
Char siu je prava kantonska poslastica - meso z žara postrežemo z rižem ali pa uporabimo kot nadev za pogačice.