© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Melonina granita z rožno aromo

Melonina granita z rožno aromo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
melonina granita z rozno aromo

Sestavine

  • 1 zrela melona
  • 150 g sladkorja
  • nekaj kapljic rožne vode
  • po želji listi vrtnice za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 zrela melona
  • 150 g sladkorja
  • nekaj kapljic rožne vode
  • po želji listi vrtnice za okras

Postopek

1

Melono razpolovimo, ji odstranimo semena, meso pa izdolbemo in ga damo v sekljalnik ali kuhinjski robot. Dodamo sladkor in rožno vodo ter zmeljemo v pire. Dolijemo 6 dl vode in še enkrat zmeljemo, da dobimo gladko maso.

2

Maso pretlačimo skozi cedilo v veliko plastično posodo in damo v zamrzovalnik za 3 ure, da sadna masa delno zmrzne.

3

Nato posodo s sadno maso odstranimo iz zamrzovalnika, jo z vilicami premešamo in še enkrat damo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat premešamo z vilicami, da dobimo kašasto ledeno maso. Granito napolnimo v kozarce, po želji posujemo z listi vrtnice in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.