
Kaj boste skuhali danes?
Polnjena pečena jabolka
Iz rubrike Otroci kuhamo
Polnjena pečena jabolka
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 6 jabolk
- pest rozin
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 6 koščkov masla
- papir za peko ali maslo in globok pekač

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 6 jabolk
- pest rozin
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 6 koščkov masla
- papir za peko ali maslo in globok pekač
Postopek
Jabolka postavimo na kuhinjsko desko in s posebnim nožkom previdno odstranimo peščišče. Če takega nožka nimamo, naj peščišče z navadnim nožem odstranijo starši.

Pečico segrejemo na 200 °C (pomagajo naj nam starši). V posodi zmešamo rozine, cimet in 2 žlici sladkorja.

Pekač obložimo s papirjem za peko ali ga namastimo z malo masla. Jabolka zložimo na pekač in v vsako luknjico naložimo mešanico z rozinami. Če nam nekaj mešanice ostane, jo posujemo v prazen prostor med jabolki.

Preostali sladkor posujemo po jabolkih in pekač prestavimo v pečico. Jabolka pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da se zmehčajo.
