© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grahova juha s parmezanovimi hrski

Slastna grahova juha je odlična ideja za hitro in zdravo večerjo

Grahova juha s parmezanovimi hrski

Slastna grahova juha je odlična ideja za hitro in zdravo večerjo

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Grahova juha s parmezanovimi hrski

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • ½ šopka mlade čebulice
  • 1 krompir
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
  • ½ šopka mete
  • 85 g drobno naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • metini listki za okras
  • narezana mlada čebulica za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • ½ šopka mlade čebulice
  • 1 krompir
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
  • ½ šopka mete
  • 85 g drobno naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • metini listki za okras
  • narezana mlada čebulica za okras

Postopek

1

Oljčno olje in maslo segrejemo v kozici z debelim dnom. Ko se začneta peniti, dodamo narezano mlado čebulico in na majhne kocke narezan krompir. Približno 5 minut ju rahlo pražimo, da ne spremenita barve. Vmešamo jušno osnovo, zavremo in kuhamo 10 minut, da se krompir zmehča.

2

V juho vmešamo grah, jo ponovno zavremo in kuhamo približno 3 minute, da se grah rahlo skuha. Kozico odstavimo s kuhalne površine, dodamo osmukane metine listke in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku, da dobimo gladko juho. Solimo in popramo.

3

Parmezanove hrske pripravimo tako, da žar v pečici najprej močno segrejemo. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo nariban parmezan v obliki 6 podolgovatih trakov. Pod žarom jih pečemo 1 minuto, da se sir stopi in rahlo zlato obarva. Ko je še topel in se še ni strdil, ga z nožem ali lopatico vzamemo iz pekača in ohladimo, da se strdi.

4

Juho postrežemo vročo. Razdelimo jo v šest jušnih skodelic in po želji posipamo z metinimi listki in narezano mlado čebulico. Zraven ponudimo parmezanove hrske.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.