 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Grahova juha s parmezanovimi hrski
Slastna grahova juha je odlična ideja za hitro in zdravo večerjo
Grahova juha s parmezanovimi hrski
Slastna grahova juha je odlična ideja za hitro in zdravo večerjo
 
    Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- ½ šopka mlade čebulice
- 1 krompir
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- ½ šopka mete
- 85 g drobno naribanega parmezana
- sol
- poper
- metini listki za okras
- narezana mlada čebulica za okras
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- ½ šopka mlade čebulice
- 1 krompir
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- ½ šopka mete
- 85 g drobno naribanega parmezana
- sol
- poper
- metini listki za okras
- narezana mlada čebulica za okras
Postopek
Oljčno olje in maslo segrejemo v kozici z debelim dnom. Ko se začneta peniti, dodamo narezano mlado čebulico in na majhne kocke narezan krompir. Približno 5 minut ju rahlo pražimo, da ne spremenita barve. Vmešamo jušno osnovo, zavremo in kuhamo 10 minut, da se krompir zmehča.
V juho vmešamo grah, jo ponovno zavremo in kuhamo približno 3 minute, da se grah rahlo skuha. Kozico odstavimo s kuhalne površine, dodamo osmukane metine listke in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku, da dobimo gladko juho. Solimo in popramo.
Parmezanove hrske pripravimo tako, da žar v pečici najprej močno segrejemo. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo nariban parmezan v obliki 6 podolgovatih trakov. Pod žarom jih pečemo 1 minuto, da se sir stopi in rahlo zlato obarva. Ko je še topel in se še ni strdil, ga z nožem ali lopatico vzamemo iz pekača in ohladimo, da se strdi.
Juho postrežemo vročo. Razdelimo jo v šest jušnih skodelic in po želji posipamo z metinimi listki in narezano mlado čebulico. Zraven ponudimo parmezanove hrske.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        