
Solata s piščancem in bezgovim prelivom
Solata, ki diši po zgodnjem poletju, zelo zdrava od vsega zelenega, in po zaslugi piške tudi krepka.
Solata s piščancem in bezgovim prelivom
Solata, ki diši po zgodnjem poletju, zelo zdrava od vsega zelenega, in po zaslugi piške tudi krepka.

Sestavine
- šop belušev
- 200 g sladkornega graha
- 150 g svežega ali zamrznjenega graha
- 600 g kuhanega piščančjega mesa brez kože in kosti
- 250 g redkvic
- 1 rdeča čebula
- 1 večja hrustljava zelena solata
- pest grahovih poganjkov (po želji)
bezgov preliv
- 2 žlici bezgovega sirupa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sok in lupina 1 velike limone
- 3 žlice ekstra deviškega repičnega olja
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- šop belušev
- 200 g sladkornega graha
- 150 g svežega ali zamrznjenega graha
- 600 g kuhanega piščančjega mesa brez kože in kosti
- 250 g redkvic
- 1 rdeča čebula
- 1 večja hrustljava zelena solata
- pest grahovih poganjkov (po želji)
bezgov preliv
- 2 žlici bezgovega sirupa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sok in lupina 1 velike limone
- 3 žlice ekstra deviškega repičnega olja
- sol
- poper
Postopek
Belušem odrežemo olesenele konce in jih zavržemo (ali pa jih prihranimo za juho) ter stebla po dolžini prerežemo na pol. Srednje veliko kozico napolnimo z vodo in jo zavremo. Večjo skledo napolnimo z ledeno mrzlo vodo. Beluše damo v kozico z vrelo vodo, po minuti dodamo sladkorni grah, po 30 sekundah grah in vse kuhamo še pol minute, nato zelenjavo odcedimo in stresemo v skledo z ledeno vodo, ki zelenjavo zelo hitro ohladi in pripomore k temu, da ostane hrustljava in barvita. Zelenjavo po 1 do 2 minutah odcedimo, cedilo z zelenjavo damo na stran in pripravimo preostale sestavine.
Skledo obrišemo do suhega, vanjo damo vse sestavine za preliv in dobro zmešamo. Piščančje meso natrgamo in ga damo v skledo s prelivom. Redkvice narežemo na rezine, solatne liste natrgamo, čebulo pa razpolovimo in tanko narežemo. Svežo in blanširano zelenjavo dodamo v skledo in dobro premešamo, najbolje kar z rokami, da se preliv enakomerno razporedi. Solato naložimo na pladenj ali velik krožnik in jo po želji posipamo z grahovimi poganjki. Takoj postrežemo.