Kaj boste skuhali danes?
Solata s piščancem in bezgovim prelivom
Solata, ki diši po zgodnjem poletju, zelo zdrava od vsega zelenega, in po zaslugi piške tudi krepka.
Solata s piščancem in bezgovim prelivom
Solata, ki diši po zgodnjem poletju, zelo zdrava od vsega zelenega, in po zaslugi piške tudi krepka.
Sestavine
- šop belušev
- 200 g sladkornega graha
- 150 g svežega ali zamrznjenega graha
- 600 g kuhanega piščančjega mesa brez kože in kosti
- 250 g redkvic
- 1 rdeča čebula
- 1 večja hrustljava zelena solata
- pest grahovih poganjkov (po želji)
bezgov preliv
- 2 žlici bezgovega sirupa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sok in lupina 1 velike limone
- 3 žlice ekstra deviškega repičnega olja
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- šop belušev
- 200 g sladkornega graha
- 150 g svežega ali zamrznjenega graha
- 600 g kuhanega piščančjega mesa brez kože in kosti
- 250 g redkvic
- 1 rdeča čebula
- 1 večja hrustljava zelena solata
- pest grahovih poganjkov (po želji)
bezgov preliv
- 2 žlici bezgovega sirupa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sok in lupina 1 velike limone
- 3 žlice ekstra deviškega repičnega olja
- sol
- poper
Postopek
Belušem odrežemo olesenele konce in jih zavržemo (ali pa jih prihranimo za juho) ter stebla po dolžini prerežemo na pol. Srednje veliko kozico napolnimo z vodo in jo zavremo. Večjo skledo napolnimo z ledeno mrzlo vodo. Beluše damo v kozico z vrelo vodo, po minuti dodamo sladkorni grah, po 30 sekundah grah in vse kuhamo še pol minute, nato zelenjavo odcedimo in stresemo v skledo z ledeno vodo, ki zelenjavo zelo hitro ohladi in pripomore k temu, da ostane hrustljava in barvita. Zelenjavo po 1 do 2 minutah odcedimo, cedilo z zelenjavo damo na stran in pripravimo preostale sestavine.
Skledo obrišemo do suhega, vanjo damo vse sestavine za preliv in dobro zmešamo. Piščančje meso natrgamo in ga damo v skledo s prelivom. Redkvice narežemo na rezine, solatne liste natrgamo, čebulo pa razpolovimo in tanko narežemo. Svežo in blanširano zelenjavo dodamo v skledo in dobro premešamo, najbolje kar z rokami, da se preliv enakomerno razporedi. Solato naložimo na pladenj ali velik krožnik in jo po želji posipamo z grahovimi poganjki. Takoj postrežemo.
Priljubljeni recepti
Goveji burgerji s pikantno paradižnikovo prilogico
Burgerje lahko dopolnimo z vrsto pestrih prilog