
Nadevani mavrahi v smetanovi omaki
Nadevani mavrahi v smetanovi omaki

Sestavine
- 6 velikih mavrahov
- 2 žlici oljčnega olja
nadev
- 80 g kuhanega krompirja
- 40 g sira edamca
- 60 g šunke
- 2 rumenjaka
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- mleti poper
omaka
- sol
- 80 g masla
- 40 g moke
- 2 dl mleka
- muškatni orešek
- 2 dl sladke smetane

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 6 velikih mavrahov
- 2 žlici oljčnega olja
nadev
- 80 g kuhanega krompirja
- 40 g sira edamca
- 60 g šunke
- 2 rumenjaka
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- mleti poper
omaka
- sol
- 80 g masla
- 40 g moke
- 2 dl mleka
- muškatni orešek
- 2 dl sladke smetane
Postopek
Najprej pripravimo smetanovo omako. Na maslu svetlo prepražimo moko, zalijemo jo z vrelim mlekom, začinimo s ščepcem muškatnega oreščka in soljo in kuhljamo pol ure. Nato dolijemo sladko smetano, prevremo in po želji še malo začinimo s soljo.
Medtem nadevamo mavrahe. Kuhanemu pretlačenemu krompirju primešamo nariban sir, na kocke narezano šunko in rumenjaka. Solimo, popramo in dodamo narezan drobnjak. Nadev mora biti bolj tekoč. Mavrahe operemo in nadevamo.
V kozici segrejemo oljčno olje in mavrahe opečemo z vseh strani. Zalijemo jih z malo vode in pokrite počasi dušimo 20 minut. Med dušenjem jih večkrat obrnemo in zalijemo. Ko vsa tekočina izhlapi, dolijemo smetanovo omako, prevremo in serviramo s poljubno prilogo.