
Kaj boste skuhali danes?
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.

_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana

Nevidni jabolčni kolač: jesenski hit, ki navdušuje splet
Nevidni jabolčni kolač je jesenski hit družbenih omrežij: sočna sladica s tankimi rezinami jabolk, ki navduši z lahkotnostjo in preprostostjo.

Zrezki v omaki, ki jih pripravite hitro in brez kompliciranja
Med jedmi, ki se vedno znajdejo na domačih jedilnikih, so gotovo zrezki v smetanovi omaki.

Tako tanka riba, pa tako zakomplicirana
Čeprav polenovka izvira s severa Evrope, je že stoletja ena najbolj priljubljenih rib ob Jadranu. Njena pot v naše kraje je ovita v legende.
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana
Postopek
Testenine kuhamo v slanem kropu 3 minute in jih odcedimo.
Za bešamel na maslu prepražimo moko, zalijemo z mlekom in zavremo, da dobimo gosto omako. Dodamo pesto, solimo in popramo. V omako natrgamo dimljenega lososa in premešamo. Dodamo še torteline in premešamo, da se omaka lepo prime na testenine.
Testenine preložimo v namaščen pekač, povrh natrgamo mocarelo in posujemo z naribanim parmezanom.
Gratiniramo 20 minut v pečici pod žarom, segretim na 200 ˚C.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek