
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.

_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana

Kako zmanjšati količino odpadne embalaže v kuhinji
V vsakem gospodinjstvu se hitro nabere preveč odpadkov. Kuhanje in nakupovanje prinašata množico embalaže, zavrženih sestavin in nepotrebne plastike.

Hitro in sočno: recept za ekspresne štrudelj rezine
Tele ekspresne štrudelj rezine po receptu Ane Žontar Kristanc so idealna rešitev za tiste trenutke, ko si na hitro zaželimo nekaj prav sladkega, zato pa sočnega in povrhu vsega izredno nezahtevnega za pripravo.

Bazilika drugače: 3 novi načini uporabe priljubljenega poletnega zelišča
Edino pravilno je, da vrh poletja zadiši po baziliki. Preverite naše predloge za rabo bazilike, kot je še ne poznate.
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana
Postopek
Testenine kuhamo v slanem kropu 3 minute in jih odcedimo.
Za bešamel na maslu prepražimo moko, zalijemo z mlekom in zavremo, da dobimo gosto omako. Dodamo pesto, solimo in popramo. V omako natrgamo dimljenega lososa in premešamo. Dodamo še torteline in premešamo, da se omaka lepo prime na testenine.
Testenine preložimo v namaščen pekač, povrh natrgamo mocarelo in posujemo z naribanim parmezanom.
Gratiniramo 20 minut v pečici pod žarom, segretim na 200 ˚C.