Kaj boste skuhali danes?
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.
_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana
Postopek
Testenine kuhamo v slanem kropu 3 minute in jih odcedimo.
Za bešamel na maslu prepražimo moko, zalijemo z mlekom in zavremo, da dobimo gosto omako. Dodamo pesto, solimo in popramo. V omako natrgamo dimljenega lososa in premešamo. Dodamo še torteline in premešamo, da se omaka lepo prime na testenine.
Testenine preložimo v namaščen pekač, povrh natrgamo mocarelo in posujemo z naribanim parmezanom.
Gratiniramo 20 minut v pečici pod žarom, segretim na 200 ˚C.