© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rogljički s kajmakom

Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!

Rogljički s kajmakom

Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rogljičkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zajeta slika

Rogljičke lahko pripravite tudi s pomočjo video recepta, ki so ga pripravili pri Siroljubu:

Sestavine

  • 1 dl vode
  • 1,5 dl mleka
  • 20 g svežega kvasa
  • žlička sladkorja
  • 4 žličke soli
  • 1 dl olja
  • 500 g gladke moke tipa 400
  • kajmak
  • jajce
  • sezam
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 dl vode
  • 1,5 dl mleka
  • 20 g svežega kvasa
  • žlička sladkorja
  • 4 žličke soli
  • 1 dl olja
  • 500 g gladke moke tipa 400
  • kajmak
  • jajce
  • sezam

Postopek

1

V moki naredimo luknjo in nadrobimo kvas, dodamo vodo in mlačno mleko. Zmešamo tekočino in kvas ter dodamo sladkor, pustimo 10 minut. Moki dodamo sol, zmešamo, nato dodamo olje in pripravljen kvas ter zamesimo testo. Pustimo, da počiva približno 40 minut.

2

Testo na tanko razvaljamo v obliki kroga in ga razrežemo na 12 enakih trikotnikov. Na širši del trikotnika damo žličko kajmaka in ga zavijemo v rogljiček. Rogljičke pustimo vzhajati 20 minut.

3

Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom. Rogljičke pečemo 20 minut na 200 °C oz.  toliko, da porumenijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.