
Božične šnite pandoro s kavo in maskarponejem
Popoln primer, kako lahko iz na videz neuporabnih ostankov ustvarimo simpatičen obrok, ki je hkrati preprost in hiter za pripravo.
Božične šnite pandoro s kavo in maskarponejem
Popoln primer, kako lahko iz na videz neuporabnih ostankov ustvarimo simpatičen obrok, ki je hkrati preprost in hiter za pripravo.

_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 4 rezine pandora (ali panetona)
- 1 jajce
- 1 dl mleka
- 1 dl smetane
- 0,5 dl kave
- 2 žlici masla
Za kremo
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g sira maskarpone
- 1 dl sladke smetane
- 1 bio pomaranča (lupinica)
- sladkor v prahu za posip

Jajčevci malo drugače: recepti za omako, namaz in žar
Zakaj bi jih zgolj ocvrli, ko pa lahko z jajčevci napravimo še toliko drugih slastnih jedi!

Sladkajte se, kot so se nekoč prefinjeni dunajski meščani
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.
Sestavine
- 4 rezine pandora (ali panetona)
- 1 jajce
- 1 dl mleka
- 1 dl smetane
- 0,5 dl kave
- 2 žlici masla
Za kremo
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g sira maskarpone
- 1 dl sladke smetane
- 1 bio pomaranča (lupinica)
- sladkor v prahu za posip
Postopek
V globokem krožniku zmešamo jajce, mleko, smetano, kavo in vaniljev sladkor. Pandoro narežemo na rezine, debele približno 2 cm, in jih za minuto postavimo v jajčno mešanico, medtem jih enkrat obrnemo.
V ponvi raztopimo žlico masla in nanj položimo rezino pandora. Po obeh straneh popečemo do zlatorumene barve.
Pripravimo še kremo. Sladko smetano vmešamo v mascarpone. Dodamo drobno naribano pomarančno lupinico, vaniljev sladkor in dobro premešamo. Pred postrežbo po želji posujemo s sladkorjem v prahu.