Kaj boste skuhali danes?
Grahova juha z jabolčnikom in meto ter hrustljavimi krutoni s panceto
Popestritev nedeljskega kosila, malica v službi ali odlična večerja.
Grahova juha z jabolčnikom in meto ter hrustljavimi krutoni s panceto
Popestritev nedeljskega kosila, malica v službi ali odlična večerja.
Sestavine
juha
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 4 dl jabolčnika
- 400 g zamrznjenega graha
- 4 dl piščančje jušne osnove
- sol in poper
- pest lističev mete
krutoni s panceto
- 80 g na kocke narezane pancete
- 2 rezini kruha
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
juha
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 4 dl jabolčnika
- 400 g zamrznjenega graha
- 4 dl piščančje jušne osnove
- sol in poper
- pest lističev mete
krutoni s panceto
- 80 g na kocke narezane pancete
- 2 rezini kruha
Postopek
Čebulo in česen drobno sesekljamo. V veliki kozici segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in dober ščep soli ter pražimo 10 minut ali toliko časa, da je čebula mehka. Dodamo česen in pražimo še 2 do 3 minute. Prilijemo jabolčnik in ga reduciramo na polovico, da izhlapi alkohol, nato dodamo zamrznjen grah in piščančjo jušno osnovo. Nežno kuhamo 2 minuti, nato dodamo nasekljane lističe mete in juho gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je malce pregosta, dodamo kanec vrele vode. Solimo in popramo po okusu.
Kocke pancete damo v hladno ponev in jih nežno segrevamo, da malce zahrustajo. Kruh natrgamo na kose in ga v multipraktiku zmeljemo v grobe drobtine, ki jih dodamo v ponev. Pražimo toliko časa, da drobtine in panceta res zahrustajo.
Juho razdelimo v skledice in jo posujemo s hrustljavimi krušnimi drobtinami in panceto.