© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Grahova juha z jabolčnikom in meto ter hrustljavimi krutoni s panceto

Popestritev nedeljskega kosila, malica v službi ali odlična večerja.

Grahova juha z jabolčnikom in meto ter hrustljavimi krutoni s panceto

Popestritev nedeljskega kosila, malica v službi ali odlična večerja.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

juha

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 4 dl jabolčnika
  • 400 g zamrznjenega graha
  • 4 dl piščančje jušne osnove
  • sol in poper
  • pest lističev mete

krutoni s panceto

  • 80 g na kocke narezane pancete
  • 2 rezini kruha

Sestavine

juha

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 4 dl jabolčnika
  • 400 g zamrznjenega graha
  • 4 dl piščančje jušne osnove
  • sol in poper
  • pest lističev mete

krutoni s panceto

  • 80 g na kocke narezane pancete
  • 2 rezini kruha

Postopek

1

Čebulo in česen drobno sesekljamo. V veliki kozici segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in dober ščep soli ter pražimo 10 minut ali toliko časa, da je čebula mehka. Dodamo česen in pražimo še 2 do 3 minute. Prilijemo jabolčnik in ga reduciramo na polovico, da izhlapi alkohol, nato dodamo zamrznjen grah in piščančjo jušno osnovo. Nežno kuhamo 2 minuti, nato dodamo nasekljane lističe mete in juho gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je malce pregosta, dodamo kanec vrele vode. Solimo in popramo po okusu.

2

Kocke pancete damo v hladno ponev in jih nežno segrevamo, da malce zahrustajo. Kruh natrgamo na kose in ga v multipraktiku zmeljemo v grobe drobtine, ki jih dodamo v ponev. Pražimo toliko časa, da drobtine in panceta res zahrustajo.

3

Juho razdelimo v skledice in jo posujemo s hrustljavimi krušnimi drobtinami in panceto.

Priljubljeni recepti

Črna redkev s fižolom

Črna redkev odlično vpliva na naše zdravje.

9 min
Enostavno

Rižota z lignji

Rižota z morskim pridihom je vedno odlična ideja

50 min
Enostavno

Rižota s kostanjem in gorgonzolo

Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov

35 min
Enostavno

Pivski kis

Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.

2 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.