
Kaj boste skuhali danes?
Grahova juha z jabolčnikom in meto ter hrustljavimi krutoni s panceto
Popestritev nedeljskega kosila, malica v službi ali odlična večerja.
Grahova juha z jabolčnikom in meto ter hrustljavimi krutoni s panceto
Popestritev nedeljskega kosila, malica v službi ali odlična večerja.

Sestavine
juha
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 4 dl jabolčnika
- 400 g zamrznjenega graha
- 4 dl piščančje jušne osnove
- sol in poper
- pest lističev mete
krutoni s panceto
- 80 g na kocke narezane pancete
- 2 rezini kruha

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
juha
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 4 dl jabolčnika
- 400 g zamrznjenega graha
- 4 dl piščančje jušne osnove
- sol in poper
- pest lističev mete
krutoni s panceto
- 80 g na kocke narezane pancete
- 2 rezini kruha
Postopek
Čebulo in česen drobno sesekljamo. V veliki kozici segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in dober ščep soli ter pražimo 10 minut ali toliko časa, da je čebula mehka. Dodamo česen in pražimo še 2 do 3 minute. Prilijemo jabolčnik in ga reduciramo na polovico, da izhlapi alkohol, nato dodamo zamrznjen grah in piščančjo jušno osnovo. Nežno kuhamo 2 minuti, nato dodamo nasekljane lističe mete in juho gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je malce pregosta, dodamo kanec vrele vode. Solimo in popramo po okusu.
Kocke pancete damo v hladno ponev in jih nežno segrevamo, da malce zahrustajo. Kruh natrgamo na kose in ga v multipraktiku zmeljemo v grobe drobtine, ki jih dodamo v ponev. Pražimo toliko časa, da drobtine in panceta res zahrustajo.
Juho razdelimo v skledice in jo posujemo s hrustljavimi krušnimi drobtinami in panceto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov
Pivski kis
Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.