Kaj boste skuhali danes?
Jabolčni hren
Jabolčni hren
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 4 osebe
Sestavine
- 150 g hrena
- 100 g jabolk
- 0,5 dl olja
- jabolčni kis
- sol
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 150 g hrena
- 100 g jabolk
- 0,5 dl olja
- jabolčni kis
- sol
Postopek
1
Hren in jabolka olupimo, naribamo ter začinimo z oljem, kisom in soljo. Dobro premešamo in ponudimo kot prilogo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojina solata z lečo in sirom feta
30 min
Enostavno
Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo
1 h
Enostavno