Kaj boste skuhali danes?
Solata s prekajeno postrvjo in jajcem
Hranilna in hitro pripravljena solata.
Solata s prekajeno postrvjo in jajcem
Hranilna in hitro pripravljena solata.
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g mešane solate (mlada špinača, vodna kreša, rukola)
- 12 češnjevih paradižnikov
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- 4 mlade čebulice
- 250 g očiščene prekajene postrvi
vinegretski preliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica grobo sesekljanih kaper
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g mešane solate (mlada špinača, vodna kreša, rukola)
- 12 češnjevih paradižnikov
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- 4 mlade čebulice
- 250 g očiščene prekajene postrvi
vinegretski preliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica grobo sesekljanih kaper
- sol
- poper
Postopek
Jajca v trdo skuhamo. Previdno jih položimo v vrelo vodo in kuhamo 7 minut, če želimo še rahlo mehek rumenjak, ali 8 minut, če želimo trd rumenjak. Ohladimo jih v hladni vodi, olupimo in narežemo na četrtine.
Solato operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine, kumaro olupimo in narežemo na kocke, avokado izkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine, mlado čebulo narežemo. Vso zelenjavo enakomerno razporedimo na 4 krožnike. Na vrh položimo jajce in koščke prekajene postrvi.
Vse sestavine za vinegretski preliv zmešamo, vmešamo še žlico vode in solato pokapljamo s prelivom. Postrežemo jo s polnozrnatim kruhom kot lahko kosilo ali večerjo.