© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s prekajeno postrvjo in jajcem

Hranilna in hitro pripravljena solata.

Solata s prekajeno postrvjo in jajcem

Hranilna in hitro pripravljena solata.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hot smoked salmon and egg salad

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g mešane solate (mlada špinača, vodna kreša, rukola)
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • ½ kumare
  • 1 zrel avokado
  • 4 mlade čebulice
  • 250 g očiščene prekajene postrvi

vinegretski preliv

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica grobo sesekljanih kaper
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g mešane solate (mlada špinača, vodna kreša, rukola)
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • ½ kumare
  • 1 zrel avokado
  • 4 mlade čebulice
  • 250 g očiščene prekajene postrvi

vinegretski preliv

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica grobo sesekljanih kaper
  • sol
  • poper

Postopek

1

Jajca v trdo skuhamo. Previdno jih položimo v vrelo vodo in kuhamo 7 minut, če želimo še rahlo mehek rumenjak, ali 8 minut, če želimo trd rumenjak. Ohladimo jih v hladni vodi, olupimo in narežemo na četrtine.

2

Solato operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine, kumaro olupimo in narežemo na kocke, avokado izkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine, mlado čebulo narežemo. Vso zelenjavo enakomerno razporedimo na 4 krožnike. Na vrh položimo jajce in koščke prekajene postrvi.

3

Vse sestavine za vinegretski preliv zmešamo, vmešamo še žlico vode in solato pokapljamo s prelivom. Postrežemo jo s polnozrnatim kruhom kot lahko kosilo ali večerjo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.