
Kaj boste skuhali danes?
Solata s prekajeno postrvjo in jajcem
Hranilna in hitro pripravljena solata.
Solata s prekajeno postrvjo in jajcem
Hranilna in hitro pripravljena solata.

Sestavine
- 4 jajca
- 200 g mešane solate (mlada špinača, vodna kreša, rukola)
- 12 češnjevih paradižnikov
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- 4 mlade čebulice
- 250 g očiščene prekajene postrvi
vinegretski preliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica grobo sesekljanih kaper
- sol
- poper

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.

Katera buča je prava za juho, katera za sladico? Tukaj je preprost vodič
Katero bučo izbrati za katero jed, ni enostavno vprašanje, a zbrali smo nekaj napotkov, s katerimi bodo vaši recepti z bučami vedno uspeli.
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g mešane solate (mlada špinača, vodna kreša, rukola)
- 12 češnjevih paradižnikov
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- 4 mlade čebulice
- 250 g očiščene prekajene postrvi
vinegretski preliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica grobo sesekljanih kaper
- sol
- poper
Postopek
Jajca v trdo skuhamo. Previdno jih položimo v vrelo vodo in kuhamo 7 minut, če želimo še rahlo mehek rumenjak, ali 8 minut, če želimo trd rumenjak. Ohladimo jih v hladni vodi, olupimo in narežemo na četrtine.
Solato operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine, kumaro olupimo in narežemo na kocke, avokado izkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine, mlado čebulo narežemo. Vso zelenjavo enakomerno razporedimo na 4 krožnike. Na vrh položimo jajce in koščke prekajene postrvi.
Vse sestavine za vinegretski preliv zmešamo, vmešamo še žlico vode in solato pokapljamo s prelivom. Postrežemo jo s polnozrnatim kruhom kot lahko kosilo ali večerjo.