
Kaj boste skuhali danes?
Goveji ragu z rdečim vinom
Goveji ragu z rdečim vinom

Sestavine
- 600 g govejega bočnika
- 2 lovorova lista
- malo timijana
- 1 žlica gorčice
- 5 dl rdečega vina
- 1 kozarček konjaka
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 žlica gladke moke
- ½ žlice paradižnikove mezge
- 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlička mlete paprike
- malo kisa
- 250 g korenčka
- 250 g zelene
- goveja jušna osnova za zalivanje
- sol
- poper
- timijan za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 600 g govejega bočnika
- 2 lovorova lista
- malo timijana
- 1 žlica gorčice
- 5 dl rdečega vina
- 1 kozarček konjaka
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 žlica gladke moke
- ½ žlice paradižnikove mezge
- 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlička mlete paprike
- malo kisa
- 250 g korenčka
- 250 g zelene
- goveja jušna osnova za zalivanje
- sol
- poper
- timijan za posip
Postopek
Z mesa odstranimo maščobo in kožice, narežemo na velike kocke ter začinimo s soljo, poprom in gorčico. Narezano meso damo v stekleno ali porcelanasto posodo, obložimo z lovorom in timijanom ter prelijemo s konjakom in rdečim vinom. Posodo pokrijemo s folijo in postavimo za 3 ure (še bolje čez noč) v hladilnik. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Mesne kocke poberemo iz kvaše in jih dobro odcedimo.
Na vročem olju prepražimo čebulo in meso, ki smo ga potresli z moko. Dodamo paradižnikovo mezgo in mleto papriko, še malo prepražimo, dodamo pretlačen paradižnik, zalijemo z malo kisa, nato pa z govejo jušno osnovo ali precejeno kvašo iz rdečega vina. Pokrito dušimo na blagem ognju.
Korenček in zeleno operemo, olupimo in narežemo na primerne kose. Ko je meso že na pol mehko, dodamo zelenjavo. Ragu po želji še malo začinimo in do konca zdušimo. Preden jed ponudimo, jo potresemo s timijanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vaniljeva panakota s karamelizirano pomarančo
Ribji file s »holandsko omako« in krompir s kaprami
Odličen ribji meni za posebne priložnosti ali za vsak dan