Kaj boste skuhali danes?
Goveji ragu z rdečim vinom
Goveji ragu z rdečim vinom
Sestavine
- 600 g govejega bočnika
- 2 lovorova lista
- malo timijana
- 1 žlica gorčice
- 5 dl rdečega vina
- 1 kozarček konjaka
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 žlica gladke moke
- ½ žlice paradižnikove mezge
- 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlička mlete paprike
- malo kisa
- 250 g korenčka
- 250 g zelene
- goveja jušna osnova za zalivanje
- sol
- poper
- timijan za posip
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 600 g govejega bočnika
- 2 lovorova lista
- malo timijana
- 1 žlica gorčice
- 5 dl rdečega vina
- 1 kozarček konjaka
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 žlica gladke moke
- ½ žlice paradižnikove mezge
- 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlička mlete paprike
- malo kisa
- 250 g korenčka
- 250 g zelene
- goveja jušna osnova za zalivanje
- sol
- poper
- timijan za posip
Postopek
Z mesa odstranimo maščobo in kožice, narežemo na velike kocke ter začinimo s soljo, poprom in gorčico. Narezano meso damo v stekleno ali porcelanasto posodo, obložimo z lovorom in timijanom ter prelijemo s konjakom in rdečim vinom. Posodo pokrijemo s folijo in postavimo za 3 ure (še bolje čez noč) v hladilnik. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Mesne kocke poberemo iz kvaše in jih dobro odcedimo.
Na vročem olju prepražimo čebulo in meso, ki smo ga potresli z moko. Dodamo paradižnikovo mezgo in mleto papriko, še malo prepražimo, dodamo pretlačen paradižnik, zalijemo z malo kisa, nato pa z govejo jušno osnovo ali precejeno kvašo iz rdečega vina. Pokrito dušimo na blagem ognju.
Korenček in zeleno operemo, olupimo in narežemo na primerne kose. Ko je meso že na pol mehko, dodamo zelenjavo. Ragu po želji še malo začinimo in do konca zdušimo. Preden jed ponudimo, jo potresemo s timijanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji jezik s šparglji
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.