
Kaj boste skuhali danes?
Goveji ragu z rdečim vinom
Goveji ragu z rdečim vinom

Sestavine
- 600 g govejega bočnika
- 2 lovorova lista
- malo timijana
- 1 žlica gorčice
- 5 dl rdečega vina
- 1 kozarček konjaka
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 žlica gladke moke
- ½ žlice paradižnikove mezge
- 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlička mlete paprike
- malo kisa
- 250 g korenčka
- 250 g zelene
- goveja jušna osnova za zalivanje
- sol
- poper
- timijan za posip

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 600 g govejega bočnika
- 2 lovorova lista
- malo timijana
- 1 žlica gorčice
- 5 dl rdečega vina
- 1 kozarček konjaka
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 žlica gladke moke
- ½ žlice paradižnikove mezge
- 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlička mlete paprike
- malo kisa
- 250 g korenčka
- 250 g zelene
- goveja jušna osnova za zalivanje
- sol
- poper
- timijan za posip
Postopek
Z mesa odstranimo maščobo in kožice, narežemo na velike kocke ter začinimo s soljo, poprom in gorčico. Narezano meso damo v stekleno ali porcelanasto posodo, obložimo z lovorom in timijanom ter prelijemo s konjakom in rdečim vinom. Posodo pokrijemo s folijo in postavimo za 3 ure (še bolje čez noč) v hladilnik. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Mesne kocke poberemo iz kvaše in jih dobro odcedimo.
Na vročem olju prepražimo čebulo in meso, ki smo ga potresli z moko. Dodamo paradižnikovo mezgo in mleto papriko, še malo prepražimo, dodamo pretlačen paradižnik, zalijemo z malo kisa, nato pa z govejo jušno osnovo ali precejeno kvašo iz rdečega vina. Pokrito dušimo na blagem ognju.
Korenček in zeleno operemo, olupimo in narežemo na primerne kose. Ko je meso že na pol mehko, dodamo zelenjavo. Ragu po želji še malo začinimo in do konca zdušimo. Preden jed ponudimo, jo potresemo s timijanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.