© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Goveji ragu z rdečim vinom

Goveji ragu z rdečim vinom

Čas priprave 1 h 30 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Govedji-ragu-s-crvenim-vinom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 600 g govejega bočnika
  • 2 lovorova lista
  • malo timijana
  • 1 žlica gorčice
  • 5 dl rdečega vina
  • 1 kozarček konjaka
  • 3 žlice olja
  • 1 velika čebula
  • 1 žlica gladke moke
  • ½ žlice paradižnikove mezge
  • 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
  • 1 žlička mlete paprike
  • malo kisa
  • 250 g korenčka
  • 250 g zelene
  • goveja jušna osnova za zalivanje
  • sol
  • poper
  • timijan za posip
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 600 g govejega bočnika
  • 2 lovorova lista
  • malo timijana
  • 1 žlica gorčice
  • 5 dl rdečega vina
  • 1 kozarček konjaka
  • 3 žlice olja
  • 1 velika čebula
  • 1 žlica gladke moke
  • ½ žlice paradižnikove mezge
  • 2 dl pretlačenega paradižnika (passata)
  • 1 žlička mlete paprike
  • malo kisa
  • 250 g korenčka
  • 250 g zelene
  • goveja jušna osnova za zalivanje
  • sol
  • poper
  • timijan za posip

Postopek

1

Z mesa odstranimo maščobo in kožice, narežemo na velike kocke ter začinimo s soljo, poprom in gorčico. Narezano meso damo v stekleno ali porcelanasto posodo, obložimo z lovorom in timijanom ter prelijemo s konjakom in rdečim vinom. Posodo pokrijemo s folijo in postavimo za 3 ure (še bolje čez noč) v hladilnik. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Mesne kocke poberemo iz kvaše in jih dobro odcedimo.

2

Na vročem olju prepražimo čebulo in meso, ki smo ga potresli z moko. Dodamo paradižnikovo mezgo in mleto papriko, še malo prepražimo, dodamo pretlačen paradižnik, zalijemo z malo kisa, nato pa z govejo jušno osnovo ali precejeno kvašo iz rdečega vina. Pokrito dušimo na blagem ognju.

3

Korenček in zeleno operemo, olupimo in narežemo na primerne kose. Ko je meso že na pol mehko, dodamo zelenjavo. Ragu po želji še malo začinimo in do konca zdušimo. Preden jed ponudimo, jo potresemo s timijanom.

Priljubljeni recepti

Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom

Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Srednje zahtevno

Daube provençale

Goveja enolončnica po provansalsko

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.