© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Poprova govedina

Poprova govedina

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pfefferfleisch1-seitigProd. 02/20022001 12 13

Sestavine

  • 600 g govedine (stegno)
  • sol
  • poper
  • kajenski poper (po okusu)
  • ščepec kumine
  • malo majarona in timijana
  • 2 žlici olja
  • 2 čebuli
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • nekaj kančkov worcestrske omake
  • 4 žlice zrn zelenega popra
  • 1,5 dl vode
  • goveja jušna osnova za zalivanje

Sestavine

  • 600 g govedine (stegno)
  • sol
  • poper
  • kajenski poper (po okusu)
  • ščepec kumine
  • malo majarona in timijana
  • 2 žlici olja
  • 2 čebuli
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • nekaj kančkov worcestrske omake
  • 4 žlice zrn zelenega popra
  • 1,5 dl vode
  • goveja jušna osnova za zalivanje

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Meso narežemo na trakove ter začinimo s soljo, poprom, kajenskim poprom, kumino, majaronom in timijanom. Poprova zrna zavremo v 1,5 dl vode in na blagem ognju kuhljamo 5 minut, nato jih odcedimo. Prevretek prestrežemo in prihranimo za zalivanje mesa med dušenjem.

2

V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo prepražimo, da postekleni. Dodamo meso in ga dobro prepražimo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, worcestrsko omako in poprova zrna ter hitro prepražimo. Dolijemo malo goveje juhe in dušimo do mehkega. Vmes večkrat zalijemo s prihranjenim prevretkom. Omaka naj ostane gosta.

Priljubljeni recepti

Morski list s kaprno pasto

Nežna riba z drzno oblogo – čudovita kombinacija, ki dokazuje, da se nasprotja zares privlačijo.

25 min
Enostavno

Pesna juha s semeni črne kumine

Hitro pripravljena juha iz rdeče pese bo v naš vsakdan vnesla izrazite barve in okuse

10 min
Enostavno

Mini mesne štruce

Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.