
Kaj boste skuhali danes?
Poprova govedina
Poprova govedina

Sestavine
- 600 g govedine (stegno)
- sol
- poper
- kajenski poper (po okusu)
- ščepec kumine
- malo majarona in timijana
- 2 žlici olja
- 2 čebuli
- 3 žlice paradižnikove mezge
- nekaj kančkov worcestrske omake
- 4 žlice zrn zelenega popra
- 1,5 dl vode
- goveja jušna osnova za zalivanje

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 600 g govedine (stegno)
- sol
- poper
- kajenski poper (po okusu)
- ščepec kumine
- malo majarona in timijana
- 2 žlici olja
- 2 čebuli
- 3 žlice paradižnikove mezge
- nekaj kančkov worcestrske omake
- 4 žlice zrn zelenega popra
- 1,5 dl vode
- goveja jušna osnova za zalivanje
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Meso narežemo na trakove ter začinimo s soljo, poprom, kajenskim poprom, kumino, majaronom in timijanom. Poprova zrna zavremo v 1,5 dl vode in na blagem ognju kuhljamo 5 minut, nato jih odcedimo. Prevretek prestrežemo in prihranimo za zalivanje mesa med dušenjem.
V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo prepražimo, da postekleni. Dodamo meso in ga dobro prepražimo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, worcestrsko omako in poprova zrna ter hitro prepražimo. Dolijemo malo goveje juhe in dušimo do mehkega. Vmes večkrat zalijemo s prihranjenim prevretkom. Omaka naj ostane gosta.