© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Poprova govedina

Poprova govedina

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pfefferfleisch1-seitigProd. 02/20022001 12 13

Sestavine

  • 600 g govedine (stegno)
  • sol
  • poper
  • kajenski poper (po okusu)
  • ščepec kumine
  • malo majarona in timijana
  • 2 žlici olja
  • 2 čebuli
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • nekaj kančkov worcestrske omake
  • 4 žlice zrn zelenega popra
  • 1,5 dl vode
  • goveja jušna osnova za zalivanje
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 600 g govedine (stegno)
  • sol
  • poper
  • kajenski poper (po okusu)
  • ščepec kumine
  • malo majarona in timijana
  • 2 žlici olja
  • 2 čebuli
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • nekaj kančkov worcestrske omake
  • 4 žlice zrn zelenega popra
  • 1,5 dl vode
  • goveja jušna osnova za zalivanje

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Meso narežemo na trakove ter začinimo s soljo, poprom, kajenskim poprom, kumino, majaronom in timijanom. Poprova zrna zavremo v 1,5 dl vode in na blagem ognju kuhljamo 5 minut, nato jih odcedimo. Prevretek prestrežemo in prihranimo za zalivanje mesa med dušenjem.

2

V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo prepražimo, da postekleni. Dodamo meso in ga dobro prepražimo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, worcestrsko omako in poprova zrna ter hitro prepražimo. Dolijemo malo goveje juhe in dušimo do mehkega. Vmes večkrat zalijemo s prihranjenim prevretkom. Omaka naj ostane gosta.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.