Kaj boste skuhali danes?
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol
Postopek
Regrat, olupljen česen in pinjole skupaj zmeljemo v multipraktiku. Solimo, dodamo malo olja in še naprej mešamo, da nastane gosta pasta. Nazadnje vmešamo parmezan in preostalo olje, pokusimo in po potrebi dosolimo.
V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo vsujemo testenine in jih skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko jih odcedimo, prihranimo malo vode od kuhanja.
Pesto razredčimo s par žlicami prihranjene vode in ga nežno segrejemo (vendar ga ne kuhamo!). Z njim zabelimo testenine in pomešamo. Po želji posujemo s še nekaj pinjolami in ostružki parmezana.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pindžur
Klasična priloga iz paprik in jajčevcev, kot nalašč za piknik ali kako drugo mesno pojedino.
Telečji file s koromačevim pražencem in šalotko
Jabolčni zavitek
Kolač z rabarbaro in vaniljevo kremo
Slasten kolač z rabarbaro in vanilijevo kremo se prileže ob vseh priložnostih.