Kaj boste skuhali danes?
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Polnozrnate testenine z regratovim pestom
Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 500 g polnozrnatih testenin
regratov pesto
- 200 g regrata
- 100 g pinjol
- 70 g sveže naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- sol
Postopek
Regrat, olupljen česen in pinjole skupaj zmeljemo v multipraktiku. Solimo, dodamo malo olja in še naprej mešamo, da nastane gosta pasta. Nazadnje vmešamo parmezan in preostalo olje, pokusimo in po potrebi dosolimo.
V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo vsujemo testenine in jih skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Ko jih odcedimo, prihranimo malo vode od kuhanja.
Pesto razredčimo s par žlicami prihranjene vode in ga nežno segrejemo (vendar ga ne kuhamo!). Z njim zabelimo testenine in pomešamo. Po želji posujemo s še nekaj pinjolami in ostružki parmezana.