© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dušeni lignji s fižolom in česnovim kruhom

Lignji v enolončnici

Dušeni lignji s fižolom in česnovim kruhom

Lignji v enolončnici

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
duseni lignji s fizolom in cesnovim kruhom

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 3 korenčki
  • 2 stebli zelene
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 800 g očiščenih lignjev
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • vejica timijana
  • 7 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 5 dl piščančje jušne osnove
  • 500 g kuhanega fižola
  • 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
  • ½ žličke sladke paprike (najbolje prekajene)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • sesekljan peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 3 korenčki
  • 2 stebli zelene
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 800 g očiščenih lignjev
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • vejica timijana
  • 7 dl pasiranega paradižnika (passata)
  • 5 dl piščančje jušne osnove
  • 500 g kuhanega fižola
  • 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
  • ½ žličke sladke paprike (najbolje prekajene)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • sesekljan peteršilj za posip

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje. Stebla zelene narežemo na koščke. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček, zeleno in česen ter nežno pražimo 15 minut, da se zelenjava zmehča.

2

Medtem lignje narežemo na kolobarje, glave z lovkami pa lahko pustimo cele. Stresemo jih k praženi zelenjavi, dodamo še paradižnikovo mezgo in timijan ter pražimo 2 minuti, nato prilijemo pasiran paradižnik in jušno osnovo. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 15 minut, da se lignji zmehčajo. Občasno premešamo. Ko so lignji mehki, v omako dodamo fižol in vse skupaj kuhamo še 5 minut.

3

Pečico segrejemo na 220 °C. Rezine kruha prerežemo in jih položimo v nizek pekač. Papriko zmešamo z žlico oljčnega olja in z mešanico premažemo rezine kruha. Z obeh strani jih pečemo nekaj minut, da postanejo zlate in hrustljave, nato stran, premazano z oljem, natremo s celim strokom česna.

4

Lignje s fižolom potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s česnovim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.