© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

»Leskovački uštipak«

Klasični uštipak s kajmakom bo vedno znova navdušil vaše goste

»Leskovački uštipak«

Klasični uštipak s kajmakom bo vedno znova navdušil vaše goste

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
leskovacki ustipak

Sestavine

  • 800 g mešanega mletega mesa (60 % svinjine, 30 % govedine, 10 % jagnjetine)
  • sol
  • poper
  • sladka mleta paprika
  • 20 g sesekljane čebule
  • 80 g kajmaka
  • 80 g skute
  • mleta pekoča paprika
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 800 g mešanega mletega mesa (60 % svinjine, 30 % govedine, 10 % jagnjetine)
  • sol
  • poper
  • sladka mleta paprika
  • 20 g sesekljane čebule
  • 80 g kajmaka
  • 80 g skute
  • mleta pekoča paprika

Postopek

1

Mleto meso začinimo s soljo, poprom in sladko mleto papriko. Vse dobro premešamo, da se masa poveže. Dodamo sesekljano čebulo in še enkrat premešamo.

2

Za nadev kajmak zmešamo s skuto in pekočo papriko.

3

Iz mase oblikujemo 4 velike pleskavice, na sredino vsake položimo nadev, pleskavico prepognemo in robove dobro stisnemo. Spečemo jih na žaru in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Kokosovo-češnjeva kupa

Osvežujoča poznopomladna kupa

Enostavno

Sočen karamelno-kokosov narastek

Zmešamo testo, prelijemo in spečemo. Preprosteje ne gre!

1 h
Enostavno

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.