© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kvarnerski lignji v škrniclju

Kvarnerski lignji v škrniclju

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kvarnerski-lignji-v-skrniclju_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
  • 2 manjša krompirja
  • 4 češnjevi paradižniki
  • 4 črne olive
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • 1 lovorov list
  • malo rožmarina
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • malo belega vina
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
  • 2 manjša krompirja
  • 4 češnjevi paradižniki
  • 4 črne olive
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • 1 lovorov list
  • malo rožmarina
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • malo belega vina

Postopek

1

Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga v ponvi na oljčnem olju spečemo. Vzamemo ga iz ponve in v njej na kratko popečemo lignje.

2

Na večji kos papirja za peko zložimo krompir, nanj razporedimo lignje, češnjeve paradižnike in olive, česen in nasekljan peteršilj. Začinimo s soljo in poprom ter priložimo rožmarin in lovor. Sestavine pokapljamo z oljčnim oljem in vinom, nato jih zapremo v papir za peko. Zavitek postavimo v vročo pečico in pustimo 15 minut, da se okusi povežejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.