
Kaj boste skuhali danes?
Kvarnerski lignji v škrniclju
Kvarnerski lignji v škrniclju

Sestavine
- 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
- 2 manjša krompirja
- 4 češnjevi paradižniki
- 4 črne olive
- 1 strok česna
- peteršilj
- 1 lovorov list
- malo rožmarina
- sol
- poper
- oljčno olje
- malo belega vina

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
- 2 manjša krompirja
- 4 češnjevi paradižniki
- 4 črne olive
- 1 strok česna
- peteršilj
- 1 lovorov list
- malo rožmarina
- sol
- poper
- oljčno olje
- malo belega vina
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga v ponvi na oljčnem olju spečemo. Vzamemo ga iz ponve in v njej na kratko popečemo lignje.
Na večji kos papirja za peko zložimo krompir, nanj razporedimo lignje, češnjeve paradižnike in olive, česen in nasekljan peteršilj. Začinimo s soljo in poprom ter priložimo rožmarin in lovor. Sestavine pokapljamo z oljčnim oljem in vinom, nato jih zapremo v papir za peko. Zavitek postavimo v vročo pečico in pustimo 15 minut, da se okusi povežejo.