
Kaj boste skuhali danes?
Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso
Še ne ljubitelji cvetače jo bodo vzljubili!
Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso
Še ne ljubitelji cvetače jo bodo vzljubili!

Sestavine
- 1 velika cvetača
- 25 g masla
- 2 sesekljani šalotki
- 2 srednje velika krompirja
- 5 dl mleka
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 12 rezin klobase chorizo (ali druge klobase)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 25 g masla
- 2 sesekljani šalotki
- 2 srednje velika krompirja
- 5 dl mleka
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 12 rezin klobase chorizo (ali druge klobase)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Cvetačo razdelimo na cvetke, krompir olupimo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo maslo in nežno prepražimo šalotko, da se zmehča. Prihranimo dve pesti majhnih cvetačnih cvetkov, preostale dodamo šalotki. Dodamo še krompir, mleko in zelenjavno osnovo. Začinimo s soljo in poprom, zavremo, zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in 15 do 20 minut kuhljamo, da se zelenjava zmehča. Nato jo precedimo, spiriramo s paličnim mešalnikom in vrnemo v juho. Dodamo sladko smetano, juho še enkrat segrejemo in začinimo po okusu.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo prihranjene cvetačne cvetke in jih pražimo, da se obarvajo in začnejo mehčati. Dodamo nekaj kapljic vode, pokrijemo in kuhamo minuto do dve, da se cvetki zmehčajo. Nato jih preložimo v skledo, v ponev pa damo klobaso in jo na obeh straneh hitro prepražimo, da postane hrustljava. Razmastimo jo na papirnati kuhinjski brisači.
Juho nalijemo v krožnike ter dodamo nekaj cvetkov cvetače in hrustljave kolobarčke klobase. Potresemo jo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučkina torta z limono in timijanom
Testo za pico, vzhajano z bigo (predtestom)
Testo, ki potrebuje kar dva dni vzhajanja.