Kaj boste skuhali danes?
Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso
Še ne ljubitelji cvetače jo bodo vzljubili!
Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso
Še ne ljubitelji cvetače jo bodo vzljubili!
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 25 g masla
- 2 sesekljani šalotki
- 2 srednje velika krompirja
- 5 dl mleka
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 12 rezin klobase chorizo (ali druge klobase)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 velika cvetača
- 25 g masla
- 2 sesekljani šalotki
- 2 srednje velika krompirja
- 5 dl mleka
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 12 rezin klobase chorizo (ali druge klobase)
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Cvetačo razdelimo na cvetke, krompir olupimo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo maslo in nežno prepražimo šalotko, da se zmehča. Prihranimo dve pesti majhnih cvetačnih cvetkov, preostale dodamo šalotki. Dodamo še krompir, mleko in zelenjavno osnovo. Začinimo s soljo in poprom, zavremo, zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in 15 do 20 minut kuhljamo, da se zelenjava zmehča. Nato jo precedimo, spiriramo s paličnim mešalnikom in vrnemo v juho. Dodamo sladko smetano, juho še enkrat segrejemo in začinimo po okusu.
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo prihranjene cvetačne cvetke in jih pražimo, da se obarvajo in začnejo mehčati. Dodamo nekaj kapljic vode, pokrijemo in kuhamo minuto do dve, da se cvetki zmehčajo. Nato jih preložimo v skledo, v ponev pa damo klobaso in jo na obeh straneh hitro prepražimo, da postane hrustljava. Razmastimo jo na papirnati kuhinjski brisači.
Juho nalijemo v krožnike ter dodamo nekaj cvetkov cvetače in hrustljave kolobarčke klobase. Potresemo jo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!