
Kaj boste skuhali danes?
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 cvetača
- 2 stroka česna
- 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
- 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlici sladke smetane
- majhen šopek peteršilja

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 cvetača
- 2 stroka česna
- 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
- 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlici sladke smetane
- majhen šopek peteršilja
Postopek
V kozici na srednjem ognju segrejemo 1 žlico olja. Dodamo nasekljano čebulo in ščep soli ter pražimo kakih 6 minut, da se zmehča, nato dodamo na cvetove narezano cvetačo in 1 drobno nasekljan strok česna. Dobro zmešamo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 12 minut oziroma toliko časa, da je cvetača mehka.
Medtem olupimo klobaso in jo narežemo na koščke. Kruh opečemo in ga natrgamo na primerno velike koščke za krutone. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo koščke klobase in jih hrustljavo popražimo. Dodamo koščke kruha in preostali drobno nasekljan strok česna ter pražimo še minuto, da je vse obdano z maščobo od klobase. Prihranimo.
Juhi dodamo smetano in jo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo. Po potrebi jo pogrejemo in razdelimo v skodele. Peteršilj sesekljamo in ga pomešamo s klobaso in krutoni, nato z mešanico obilno potresemo juho.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljava solata s čilijevim prelivom
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu
Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili