© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni

Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki

Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni

Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cvetacna-juha

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 cvetača
  • 2 stroka česna
  • 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
  • 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
  • 2 žlici sladke smetane
  • majhen šopek peteršilja
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 cvetača
  • 2 stroka česna
  • 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
  • 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
  • 2 žlici sladke smetane
  • majhen šopek peteršilja

Postopek

1

V kozici na srednjem ognju segrejemo 1 žlico olja. Dodamo nasekljano čebulo in ščep soli ter pražimo kakih 6 minut, da se zmehča, nato dodamo na cvetove narezano cvetačo in 1 drobno nasekljan strok česna. Dobro zmešamo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 12 minut oziroma toliko časa, da je cvetača mehka.

2

Medtem olupimo klobaso in jo narežemo na koščke. Kruh opečemo in ga natrgamo na primerno velike koščke za krutone. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo koščke klobase in jih hrustljavo popražimo. Dodamo koščke kruha in preostali drobno nasekljan strok česna ter pražimo še minuto, da je vse obdano z maščobo od klobase. Prihranimo.

3

Juhi dodamo smetano in jo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo. Po potrebi jo pogrejemo in razdelimo v skodele. Peteršilj sesekljamo in ga pomešamo s klobaso in krutoni, nato z mešanico obilno potresemo juho.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.