
Kaj boste skuhali danes?
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 cvetača
- 2 stroka česna
- 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
- 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlici sladke smetane
- majhen šopek peteršilja

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 cvetača
- 2 stroka česna
- 5 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 5 cm dolg kos pikantne klobase chorizo
- 1 velik kos kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlici sladke smetane
- majhen šopek peteršilja
Postopek
V kozici na srednjem ognju segrejemo 1 žlico olja. Dodamo nasekljano čebulo in ščep soli ter pražimo kakih 6 minut, da se zmehča, nato dodamo na cvetove narezano cvetačo in 1 drobno nasekljan strok česna. Dobro zmešamo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 12 minut oziroma toliko časa, da je cvetača mehka.
Medtem olupimo klobaso in jo narežemo na koščke. Kruh opečemo in ga natrgamo na primerno velike koščke za krutone. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo koščke klobase in jih hrustljavo popražimo. Dodamo koščke kruha in preostali drobno nasekljan strok česna ter pražimo še minuto, da je vse obdano z maščobo od klobase. Prihranimo.
Juhi dodamo smetano in jo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo. Po potrebi jo pogrejemo in razdelimo v skodele. Peteršilj sesekljamo in ga pomešamo s klobaso in krutoni, nato z mešanico obilno potresemo juho.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.