
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 12 srednje velikih jajc
- 6 žlic jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
jajca z lososom
- 50 g dimljenega lososa
- vejice svežega kopra
jajca s pikantno klobaso
- 25 g pikantne klobase chorizo

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 12 srednje velikih jajc
- 6 žlic jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
jajca z lososom
- 50 g dimljenega lososa
- vejice svežega kopra
jajca s pikantno klobaso
- 25 g pikantne klobase chorizo
Postopek
Jajca zavremo, kuhamo 7 minut, nato odlijemo vodo in jih položimo v ledeno mrzlo vodo, da se ohladijo. Previdno jih olupimo in po dolgem prerežemo na pol. Rumenjake poberemo iz beljakov in jih damo v skledico ter pretlačimo skupaj z jogurtom, gorčico in sesekljanim peteršiljem. Z mešanico nadevamo beljakove polovice.
Za jajca z lososom polovico nadevanih polovičk obložimo s trakcem dimljenega lososa in nanje narežemo svež koper.
Za drugo polovico jajc klobaso olupimo in drobno sesekljamo ter nežno popražimo v oplasteni ponvi, da se izloči olje in se koščki klobase hrustljavo zapečejo. Ko se ohladijo, z njimi posujemo nadevana jajca. Nadevana jajca do postrežbe shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"