© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevana jajca

Popestrite praznični narezek z nadevanimi jajci

Nadevana jajca

Popestrite praznični narezek z nadevanimi jajci

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 24 kosov (po 12 vsakega okusa)
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Nadevana jajca

Sestavine

  • 12 srednje velikih jajc
  • 6 žlic jogurta
  • 2 žlički ostre gorčice
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja

jajca z lososom

  • 50 g dimljenega lososa
  • vejice svežega kopra

jajca s pikantno klobaso

  • 25 g pikantne klobase chorizo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 12 srednje velikih jajc
  • 6 žlic jogurta
  • 2 žlički ostre gorčice
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja

jajca z lososom

  • 50 g dimljenega lososa
  • vejice svežega kopra

jajca s pikantno klobaso

  • 25 g pikantne klobase chorizo

Postopek

1

Jajca zavremo, kuhamo 7 minut, nato odlijemo vodo in jih položimo v ledeno mrzlo vodo, da se ohladijo. Previdno jih olupimo in po dolgem prerežemo na pol. Rumenjake poberemo iz beljakov in jih damo v skledico ter pretlačimo skupaj z jogurtom, gorčico in sesekljanim peteršiljem. Z mešanico nadevamo beljakove polovice.

2

Za jajca z lososom polovico nadevanih polovičk obložimo s trakcem dimljenega lososa in nanje narežemo svež koper.

3

Za drugo polovico jajc klobaso olupimo in drobno sesekljamo ter nežno popražimo v oplasteni ponvi, da se izloči olje in se koščki klobase hrustljavo zapečejo. Ko se ohladijo, z njimi posujemo nadevana jajca. Nadevana jajca do postrežbe shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.