
Sestavine
- 12 srednje velikih jajc
- 6 žlic jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
jajca z lososom
- 50 g dimljenega lososa
- vejice svežega kopra
jajca s pikantno klobaso
- 25 g pikantne klobase chorizo

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 12 srednje velikih jajc
- 6 žlic jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
jajca z lososom
- 50 g dimljenega lososa
- vejice svežega kopra
jajca s pikantno klobaso
- 25 g pikantne klobase chorizo
Postopek
Jajca zavremo, kuhamo 7 minut, nato odlijemo vodo in jih položimo v ledeno mrzlo vodo, da se ohladijo. Previdno jih olupimo in po dolgem prerežemo na pol. Rumenjake poberemo iz beljakov in jih damo v skledico ter pretlačimo skupaj z jogurtom, gorčico in sesekljanim peteršiljem. Z mešanico nadevamo beljakove polovice.
Za jajca z lososom polovico nadevanih polovičk obložimo s trakcem dimljenega lososa in nanje narežemo svež koper.
Za drugo polovico jajc klobaso olupimo in drobno sesekljamo ter nežno popražimo v oplasteni ponvi, da se izloči olje in se koščki klobase hrustljavo zapečejo. Ko se ohladijo, z njimi posujemo nadevana jajca. Nadevana jajca do postrežbe shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.