© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni tartufi

Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.

Čokoladni tartufi

Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 15–20 kroglic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
čoko_tartufi_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 250 g kakovostne temne čokolade
  • 6 žlic smetane
  • 2 žlici masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice pomarančnega likerja
  • 100 g grenkega kakava
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g kakovostne temne čokolade
  • 6 žlic smetane
  • 2 žlici masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice pomarančnega likerja
  • 100 g grenkega kakava

Postopek

1

Čokolado razlomimo na manjše kose. V ognjevarni skledi jo zmešamo s smetano in maslom in segrevamo nad paro, da se sestavine stopijo. Ko je masa skoraj stopljena, posodo odstavimo in maso penasto umešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo pomarančni liker in sladkor v prahu.

2

Z dvema žličkama iz mase oblikujemo manjše kroglice. Povaljamo jih v kakavu, zložimo na krožnik in damo v hladilnik, da se učvrstijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.