
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.

Sestavine
- 250 g kakovostne temne čokolade
- 6 žlic smetane
- 2 žlici masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 4 žlice pomarančnega likerja
- 100 g grenkega kakava

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 250 g kakovostne temne čokolade
- 6 žlic smetane
- 2 žlici masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 4 žlice pomarančnega likerja
- 100 g grenkega kakava
Postopek
Čokolado razlomimo na manjše kose. V ognjevarni skledi jo zmešamo s smetano in maslom in segrevamo nad paro, da se sestavine stopijo. Ko je masa skoraj stopljena, posodo odstavimo in maso penasto umešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo pomarančni liker in sladkor v prahu.
Z dvema žličkama iz mase oblikujemo manjše kroglice. Povaljamo jih v kakavu, zložimo na krožnik in damo v hladilnik, da se učvrstijo.