Kaj boste skuhali danes?
Črno-bela čokoladna terina
Črno-bela čokoladna terina
Sestavine
- 200 g nasekljane bele čokolade
- 5,7 dl sladke smetane
- 300 g nasekljane temne čokolade
- 2 velika beljaka
- malo olja za premaz
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 200 g nasekljane bele čokolade
- 5,7 dl sladke smetane
- 300 g nasekljane temne čokolade
- 2 velika beljaka
- malo olja za premaz
Postopek
Model (približno 22 x 11 x 6 cm) premažemo z oljem in v celoti obložimo s kuhinjsko prozorno folijo (olje pomaga, da se folija oprime modla), nato dno modla obložimo še s papirjem za peko. Belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo, nato jo malce ohladimo. Z električnim mešalnikom vanjo vtepemo 2 dl sladke smetane, da se masa strdi. Odložimo na stran in pripravimo temno maso.
Temno čokolado s topimo tako kot belo, odstranimo z vodne kopeli in ohlajamo 1 minuto. Postopoma previdno vmešamo preostalo smetano, tako da dobimo gladko gosto kremo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Najprej v čokoladno kremo vmešamo tretjino snega in nato še preostali sneg.
Sladico sestavimo tako, da polovico temne mase preložimo v model in poravnamo površino. Na temno maso razporedimo belo maso, jo zravnamo in zelo previdno, da se plasti ne pomešajo, dodamo še temno maso. Poravnamo, pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Če terino pripravimo dan prej, jo moramo vzeti iz hladilnika najmanj eno uro pred postrežbo.
Pred postrežbo model previdno prevrnemo na servirni pladenj, pritisnemo robove folije in model odstranimo. S sladice odstranimo folijo in papir za peko, jo narežemo na rezine in postrežemo s poljubnimi piškoti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Turška piščančja nabodala s paprikino-orehovo omako
Začinjeno olje in slastna omaka bosta piščančja nabodala povzdignila na novo raven
Opečen bananin kruh z vaniljevo skuto in malinami
Porabite zrele banane za božanski bananin kruh.