© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom

Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil

Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom

Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom

Sestavine

  • 6 velikih jajc
  • 400 g temne čokolade
  • 25 g kakava v prahu
  • 250 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 250 g masla in še malo za pekač
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 150 g mletih mandljev
  • nekaj koščkov kandiranega ingverja

obliv

  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade ali čokoladnih ostružkov
  • 50 g kakava v prahu
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici mletega ingverja
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 6 velikih jajc
  • 400 g temne čokolade
  • 25 g kakava v prahu
  • 250 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 250 g masla in še malo za pekač
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 150 g mletih mandljev
  • nekaj koščkov kandiranega ingverja

obliv

  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade ali čokoladnih ostružkov
  • 50 g kakava v prahu
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici mletega ingverja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom ter dno in stranice obložimo s papirjem za peko. Rumenjake in beljake ločimo. V kozici na majhnem ognju stopimo na koščke nalomljeno čokolado, kakav, sladkor in maslo. Ko se vse stopi, odstavimo z ognja ter z metlico vmešamo ingver in mandlje, nato pa enega po enega še rumenjake.

2

Beljake stepemo v čvrst sneg. Malo snega z žlico vmešamo v čokoladno zmes, da jo razrahljamo, nato nežno vmešamo še preostanek.

3

Maso nežno postrgamo v pekač. Pečemo 30 do 35 minut, da se pecivo po vrhu strdi in na sredini ni preveč majavo. Pekač postavimo na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4

Ko je pecivo ohlajeno, pripravimo obliv. V kozico damo na kocke narezano maslo, na koščke nalomljeno čokolado, kakav, presejan sladkor, ingver in 4 žlice vode. Nežno segrevamo in mešamo, da dobimo gladek obliv. Z njim prelijemo pecivo v pekaču, pustimo 1 do 2 minuti, da se malo ohladi, nato potresemo s kandiranim ingverjem, ki smo ga narezali na drobne koščke. Pustimo, da se popolnoma ohladi, preden narežemo na rezine in postrežemo. (Oblito pecivo lahko shranimo v hladilnik, ven ga vzamemo kakih 20 minut pred postrežbo.)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.