© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom

Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil

Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom

Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom

Sestavine

  • 6 velikih jajc
  • 400 g temne čokolade
  • 25 g kakava v prahu
  • 250 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 250 g masla in še malo za pekač
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 150 g mletih mandljev
  • nekaj koščkov kandiranega ingverja

obliv

  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade ali čokoladnih ostružkov
  • 50 g kakava v prahu
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici mletega ingverja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 velikih jajc
  • 400 g temne čokolade
  • 25 g kakava v prahu
  • 250 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 250 g masla in še malo za pekač
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 150 g mletih mandljev
  • nekaj koščkov kandiranega ingverja

obliv

  • 100 g masla
  • 50 g temne čokolade ali čokoladnih ostružkov
  • 50 g kakava v prahu
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici mletega ingverja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom ter dno in stranice obložimo s papirjem za peko. Rumenjake in beljake ločimo. V kozici na majhnem ognju stopimo na koščke nalomljeno čokolado, kakav, sladkor in maslo. Ko se vse stopi, odstavimo z ognja ter z metlico vmešamo ingver in mandlje, nato pa enega po enega še rumenjake.

2

Beljake stepemo v čvrst sneg. Malo snega z žlico vmešamo v čokoladno zmes, da jo razrahljamo, nato nežno vmešamo še preostanek.

3

Maso nežno postrgamo v pekač. Pečemo 30 do 35 minut, da se pecivo po vrhu strdi in na sredini ni preveč majavo. Pekač postavimo na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4

Ko je pecivo ohlajeno, pripravimo obliv. V kozico damo na kocke narezano maslo, na koščke nalomljeno čokolado, kakav, presejan sladkor, ingver in 4 žlice vode. Nežno segrevamo in mešamo, da dobimo gladek obliv. Z njim prelijemo pecivo v pekaču, pustimo 1 do 2 minuti, da se malo ohladi, nato potresemo s kandiranim ingverjem, ki smo ga narezali na drobne koščke. Pustimo, da se popolnoma ohladi, preden narežemo na rezine in postrežemo. (Oblito pecivo lahko shranimo v hladilnik, ven ga vzamemo kakih 20 minut pred postrežbo.)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.