
Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom
Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil
Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom
Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil

Sestavine
- 6 velikih jajc
- 400 g temne čokolade
- 25 g kakava v prahu
- 250 g rjavega kristalnega sladkorja
- 250 g masla in še malo za pekač
- 1 žlica mletega ingverja
- 150 g mletih mandljev
- nekaj koščkov kandiranega ingverja
obliv
- 100 g masla
- 50 g temne čokolade ali čokoladnih ostružkov
- 50 g kakava v prahu
- 200 g sladkorja v prahu
- 2 žlici mletega ingverja

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 6 velikih jajc
- 400 g temne čokolade
- 25 g kakava v prahu
- 250 g rjavega kristalnega sladkorja
- 250 g masla in še malo za pekač
- 1 žlica mletega ingverja
- 150 g mletih mandljev
- nekaj koščkov kandiranega ingverja
obliv
- 100 g masla
- 50 g temne čokolade ali čokoladnih ostružkov
- 50 g kakava v prahu
- 200 g sladkorja v prahu
- 2 žlici mletega ingverja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom ter dno in stranice obložimo s papirjem za peko. Rumenjake in beljake ločimo. V kozici na majhnem ognju stopimo na koščke nalomljeno čokolado, kakav, sladkor in maslo. Ko se vse stopi, odstavimo z ognja ter z metlico vmešamo ingver in mandlje, nato pa enega po enega še rumenjake.
Beljake stepemo v čvrst sneg. Malo snega z žlico vmešamo v čokoladno zmes, da jo razrahljamo, nato nežno vmešamo še preostanek.
Maso nežno postrgamo v pekač. Pečemo 30 do 35 minut, da se pecivo po vrhu strdi in na sredini ni preveč majavo. Pekač postavimo na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Ko je pecivo ohlajeno, pripravimo obliv. V kozico damo na kocke narezano maslo, na koščke nalomljeno čokolado, kakav, presejan sladkor, ingver in 4 žlice vode. Nežno segrevamo in mešamo, da dobimo gladek obliv. Z njim prelijemo pecivo v pekaču, pustimo 1 do 2 minuti, da se malo ohladi, nato potresemo s kandiranim ingverjem, ki smo ga narezali na drobne koščke. Pustimo, da se popolnoma ohladi, preden narežemo na rezine in postrežemo. (Oblito pecivo lahko shranimo v hladilnik, ven ga vzamemo kakih 20 minut pred postrežbo.)