Kaj boste skuhali danes?
Glazirani svinjski zrezki z jabolki
Zraven se pa prileže krompirjev pire.
Glazirani svinjski zrezki z jabolki
Zraven se pa prileže krompirjev pire.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 večja rdeča čebula
- 4 rdeča jabolka
- 2 žlici brusnične marmelade
- 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
- 2 dl piščančje jušne osnove
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 večja rdeča čebula
- 4 rdeča jabolka
- 2 žlici brusnične marmelade
- 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
- 2 dl piščančje jušne osnove
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Jabolka operemo, jim odstranimo peščišča in vsakega narežemo na 8 krhljev. Zrezke posujemo s kitajskimi začimbami. V ponvi segrejemo polovico olja in na njem zrezke pečemo 3 minute na vsaki strani. Pečene odlagamo na krožnik.
V ponev vlijemo preostalo olje, ogenj malo zmanjšamo in na njem 2 minuti pražimo čebulo. Dodamo še jabolka in jih med občasnim mešanjem pražimo 3 minute.
V ponev damo marmelado, kis in piščančjo osnovo. Zavremo in na hitro pokuhamo, da omaka postane rahlo sirupasta, jabolka pa se zmehčajo; to traja približno 8 do 10 minut. V omako nato vstavimo zrezke in ponev še malo pustimo na ognju, da se zrezki segrejejo, vmes jih enkrat obrnemo, da so z obeh strani glazirani.