Kaj boste skuhali danes?
Glazirani svinjski zrezki z jabolki
Zraven se pa prileže krompirjev pire.
Glazirani svinjski zrezki z jabolki
Zraven se pa prileže krompirjev pire.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 večja rdeča čebula
- 4 rdeča jabolka
- 2 žlici brusnične marmelade
- 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
- 2 dl piščančje jušne osnove
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 večja rdeča čebula
- 4 rdeča jabolka
- 2 žlici brusnične marmelade
- 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
- 2 dl piščančje jušne osnove
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Jabolka operemo, jim odstranimo peščišča in vsakega narežemo na 8 krhljev. Zrezke posujemo s kitajskimi začimbami. V ponvi segrejemo polovico olja in na njem zrezke pečemo 3 minute na vsaki strani. Pečene odlagamo na krožnik.
V ponev vlijemo preostalo olje, ogenj malo zmanjšamo in na njem 2 minuti pražimo čebulo. Dodamo še jabolka in jih med občasnim mešanjem pražimo 3 minute.
V ponev damo marmelado, kis in piščančjo osnovo. Zavremo in na hitro pokuhamo, da omaka postane rahlo sirupasta, jabolka pa se zmehčajo; to traja približno 8 do 10 minut. V omako nato vstavimo zrezke in ponev še malo pustimo na ognju, da se zrezki segrejejo, vmes jih enkrat obrnemo, da so z obeh strani glazirani.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake tortice s pinjencem in medeno pečenim sadjem
Pisane tortice za poletni piknik
Zelena omaka z jogurtom
Čas je za preizkušanje in pokušanje, kako neverjetno in učinkovito lahko z zelišči nadgradimo preproste sestavine in jedi!