© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Glazirani svinjski zrezki z jabolki

Zraven se pa prileže krompirjev pire.

Glazirani svinjski zrezki z jabolki

Zraven se pa prileže krompirjev pire.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fruity pork steaks

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 večja rdeča čebula
  • 4 rdeča jabolka
  • 2 žlici brusnične marmelade
  • 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
  • 2 dl piščančje jušne osnove
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 večja rdeča čebula
  • 4 rdeča jabolka
  • 2 žlici brusnične marmelade
  • 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
  • 2 dl piščančje jušne osnove

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Jabolka operemo, jim odstranimo peščišča in vsakega narežemo na 8 krhljev. Zrezke posujemo s kitajskimi začimbami. V ponvi segrejemo polovico olja in na njem zrezke pečemo 3 minute na vsaki strani. Pečene odlagamo na krožnik.

2

V ponev vlijemo preostalo olje, ogenj malo zmanjšamo in na njem 2 minuti pražimo čebulo. Dodamo še jabolka in jih med občasnim mešanjem pražimo 3 minute.

3

V ponev damo marmelado, kis in piščančjo osnovo. Zavremo in na hitro pokuhamo, da omaka postane rahlo sirupasta, jabolka pa se zmehčajo; to traja približno 8 do 10 minut. V omako nato vstavimo zrezke in ponev še malo pustimo na ognju, da se zrezki segrejejo, vmes jih enkrat obrnemo, da so z obeh strani glazirani.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.