© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni srčki

Čokoladni srčki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0035P 0064

Sestavine

testo

  • 18 dag gladke moke
  • 18 dag masla
  • 7 dag sladkorja v prahu
  • 9 dag naribanih orehov
  • 1 rumenjak
  • žlička cimeta
  • zavitek vaniljevega sladkorja

nadev

  • 15 dag lešnikovega namaza
  • čokoladna in beljakova glazura
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

testo

  • 18 dag gladke moke
  • 18 dag masla
  • 7 dag sladkorja v prahu
  • 9 dag naribanih orehov
  • 1 rumenjak
  • žlička cimeta
  • zavitek vaniljevega sladkorja

nadev

  • 15 dag lešnikovega namaza
  • čokoladna in beljakova glazura

Postopek

1

Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.

2

Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.

3

Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.

4

Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.

Beljakova glazura

Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.