
Čokoladni srčki
Čokoladni srčki

Sestavine
testo
- 18 dag gladke moke
- 18 dag masla
- 7 dag sladkorja v prahu
- 9 dag naribanih orehov
- 1 rumenjak
- žlička cimeta
- zavitek vaniljevega sladkorja
nadev
- 15 dag lešnikovega namaza
- čokoladna in beljakova glazura

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
testo
- 18 dag gladke moke
- 18 dag masla
- 7 dag sladkorja v prahu
- 9 dag naribanih orehov
- 1 rumenjak
- žlička cimeta
- zavitek vaniljevega sladkorja
nadev
- 15 dag lešnikovega namaza
- čokoladna in beljakova glazura
Postopek
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo krhko testo in ga pustimo počivati približno pol ure.
Pečico segrejemo na 170 °C, pekač namastimo. Testo tanko razvaljamo, z modelčkom za piškote izrežemo srčke in jih polagamo na pekač.
Srčke pečemo približno 12 minut, nato jih ohladimo. Polovico piškotov tanko premažemo z lešnikovim namazom in jih sestavimo s preostalimi piškoti.
Pripravimo še čokoladno in beljakovo glazuro. Piškote namočimo v čokoladno glazuro, in ko se posušijo, jih okrasimo z beljakovo glazuro.
Beljakova glazura
Beljakovo glazuro pripravimo iz enega beljaka, 25 dag sladkorja v prahu in pol žličke limonovega soka (dobimo približno 2,5 dl glazure). Beljak rahlo stepemo, nato pa mu po žlicah vmešamo presejani sladkor v prahu. Dodamo še limonov sok in narahlo premešamo, da dobimo gladko, ne preveč tekočo maso. Maso napolnimo v papirnat tulec in piškote okrasimo.