© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladna tortica z robidnicami in crème brûléejem

Čokoladna tortica z robidnicami in crème brûléejem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladna tortica z robidnicami in creme bruleejem

Sestavine

biskvit

  • 4 jajca
  • 4 žlice moke
  • 3 žlice kakava

crème brûlée

  • 40 g kristalnega sladkorja
  • vaniljin sladkor
  • 5 rumenjakov
  • 4 dl tekoče sladke smetane
  • 10 g zmiksanih robidnic za premaz biskvita

čokoladna krema

  • 230 g jedilne čokolade
  • 5 dl sladke smetane
  • 100 g robidnic
  • 2 beljaka

Sestavine

biskvit

  • 4 jajca
  • 4 žlice moke
  • 3 žlice kakava

crème brûlée

  • 40 g kristalnega sladkorja
  • vaniljin sladkor
  • 5 rumenjakov
  • 4 dl tekoče sladke smetane
  • 10 g zmiksanih robidnic za premaz biskvita

čokoladna krema

  • 230 g jedilne čokolade
  • 5 dl sladke smetane
  • 100 g robidnic
  • 2 beljaka

Postopek

1

Pripravimo biskvit. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko zmes. Beljake stepemo v sneg in dodamo vaniljin sladkor. Nato rumenjakom dodamo moko in kakav ter zmešamo. Ko je zmes pripravljena, na rahlo vmešamo sneg. Vse skupaj zlijemo v pekač, postavimo v pečico in pečemo 18 minut na 150 °C.

2

Za čokoladno kremo raztopimo jedilno čokolado v vodni kopeli, stepemo smetano, zmiksamo robidnice in stepemo dva beljaka. Nato v raztopljeno čokolado vmešamo stepena beljaka in robidnice, na koncu pa primešamo še stepeno sladko smetano.

3

Za crème brûlée stepemo 5 rumenjakov s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko maso. Dodamo tekočo sladko smetano in vaniljin sladkor in dobro premešamo. Zmes nalijemo v keramične modelčke premera 2 cm in v pečici v vodni kopeli pečemo 30 minut pri 145 °C.

4

Iz ohlajenega biskvita z obodcem premera 6 cm izrežemo osnove za tortice. Položimo jih v modelčke in obložimo z zmiksanimi robidnicami. Ohlajen crème brûlée vzamemo iz modelčkov in postavimo na sredo obloženega biskvita. Crème brûlée prelijemo s čokoladno kremo in vse skupaj postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.

5

Tortico vzamemo iz modelčka in jo postavimo na krožnik. Pri dekoraciji uporabimo svojo domišljijo.

Priljubljeni recepti

Ocvrti telečji ptički in spomladanska solata

Telečji ptički so izredno hitro pripravljeni.

30 min
Enostavno

Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha

Kumina ni le za kumarično solato!

Enostavno

Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko

Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.