
Kaj boste skuhali danes?
Brezglutenski čokoladni biskvit, krema pasijonke in korenčkov čips
Brezglutenski čokoladni biskvit, krema pasijonke in korenčkov čips

Sestavine
čokoladni biskvit
- 250 g temne čokolade (60 % kakava)
- 60 g masla
- 250 g beljakov
- 86 g sladkorja
- 50 g rumenjakov
krema pasijonke
- 1 celo jajce
- 1 rumenjak
- 40 g sladkorja
- 200 g pireja pasijonke
- 3 dl sladke smetane
- 2,5 lista želatine
čips korenja
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 5 g glukoze
- 0,8 dl vode

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
čokoladni biskvit
- 250 g temne čokolade (60 % kakava)
- 60 g masla
- 250 g beljakov
- 86 g sladkorja
- 50 g rumenjakov
krema pasijonke
- 1 celo jajce
- 1 rumenjak
- 40 g sladkorja
- 200 g pireja pasijonke
- 3 dl sladke smetane
- 2,5 lista želatine
čips korenja
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 5 g glukoze
- 0,8 dl vode
Postopek
Biskvit pripravimo tako, da maslo in čokolado najprej stopimo nad soparo. V večji posodi stepamo beljake in jim postopoma dodajamo sladkor, da nastane čvrst sneg. Postopoma vmešamo rumenjake in na koncu stopljeno zmes masla in čokolade. Maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo pri 165 °C 10 do 12 minut. Ohladimo in razrežemo.
Pripravimo še kremo iz pasijonke. Jajce, rumenjak, sladkor in pire pasijonke stepamo nad soparo, da zmes doseže 82 °C. V hladni vodi namočimo želatino, jo dobro ožmemo in vmešamo v maso. Maso rahlo ohladimo, nato primešamo stepeno smetano. Kremo vlijemo v modle in pustimo na hladnem približno 4 ure, da se strdi. Pri jedi na sliki smo za modle uporabili kroglice iz bele čokolade, vendar lahko kremo vlijete v poljubne manjše modle.
Pripravimo še čips. Korenje olupimo in narežemo na zelo tanke kolobarje. Glukozo in vodo zavremo, nato kolobarje korenja pomakamo v raztopino in zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Korenje sušimo v priprti pečici 8 ur pri 60 °C, da čips postane hrustljav.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Medenjakova hišica
Fajitas – govedina na žaru po mehiško
Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej