Kaj boste skuhali danes?
Brezglutenski čokoladni biskvit, krema pasijonke in korenčkov čips
Brezglutenski čokoladni biskvit, krema pasijonke in korenčkov čips
Sestavine
čokoladni biskvit
- 250 g temne čokolade (60 % kakava)
- 60 g masla
- 250 g beljakov
- 86 g sladkorja
- 50 g rumenjakov
krema pasijonke
- 1 celo jajce
- 1 rumenjak
- 40 g sladkorja
- 200 g pireja pasijonke
- 3 dl sladke smetane
- 2,5 lista želatine
čips korenja
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 5 g glukoze
- 0,8 dl vode
Enostaven trik, s katrim boste granatno jabolko izluščili brez madežev
Preizkusili smo tri načine, kako izluščiti sočna semena granatnega jabolka, in odkrili najbolj učinkovitega.
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Sestavine
čokoladni biskvit
- 250 g temne čokolade (60 % kakava)
- 60 g masla
- 250 g beljakov
- 86 g sladkorja
- 50 g rumenjakov
krema pasijonke
- 1 celo jajce
- 1 rumenjak
- 40 g sladkorja
- 200 g pireja pasijonke
- 3 dl sladke smetane
- 2,5 lista želatine
čips korenja
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 5 g glukoze
- 0,8 dl vode
Postopek
Biskvit pripravimo tako, da maslo in čokolado najprej stopimo nad soparo. V večji posodi stepamo beljake in jim postopoma dodajamo sladkor, da nastane čvrst sneg. Postopoma vmešamo rumenjake in na koncu stopljeno zmes masla in čokolade. Maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo pri 165 °C 10 do 12 minut. Ohladimo in razrežemo.
Pripravimo še kremo iz pasijonke. Jajce, rumenjak, sladkor in pire pasijonke stepamo nad soparo, da zmes doseže 82 °C. V hladni vodi namočimo želatino, jo dobro ožmemo in vmešamo v maso. Maso rahlo ohladimo, nato primešamo stepeno smetano. Kremo vlijemo v modle in pustimo na hladnem približno 4 ure, da se strdi. Pri jedi na sliki smo za modle uporabili kroglice iz bele čokolade, vendar lahko kremo vlijete v poljubne manjše modle.
Pripravimo še čips. Korenje olupimo in narežemo na zelo tanke kolobarje. Glukozo in vodo zavremo, nato kolobarje korenja pomakamo v raztopino in zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Korenje sušimo v priprti pečici 8 ur pri 60 °C, da čips postane hrustljav.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagnječje zarebrnice s hrustljavo sirovo skorjico
Dlje kot boste pustili marinirati zarebrnice, slajše bodo.
Kremaste testenine s piščancem, bučo in orehi
Še en popoln recept za zimske testenine s piščancem