
Kaj boste skuhali danes?
Grozdna torta s smetanovo kremo
Grozdna torta s smetanovo kremo

Sestavine
krema
- 50 g surove marcipanove mase
- 80 g kristalnega sladkorja
- 3,75 dl mleka
- 3 rumenjaki
- 5 listov želatine
- 4 žlice mandljevega likerja
- 3,75 dl sladke smetane
- 5 rumenjakov
- 3 beljaki
- sredica ½ vaniljevega stroka
- 60 g moke
- 20 g jedilnega škroba
- 40 g naribane rahlo grenke čokolade
- 600 g prebranega grozdja (poljubne sorte)
- 30 g riževih vafljev
- 2,5 dl stepene sladke smetane

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
krema
- 50 g surove marcipanove mase
- 80 g kristalnega sladkorja
- 3,75 dl mleka
- 3 rumenjaki
- 5 listov želatine
- 4 žlice mandljevega likerja
- 3,75 dl sladke smetane
- 5 rumenjakov
- 3 beljaki
- sredica ½ vaniljevega stroka
- 60 g moke
- 20 g jedilnega škroba
- 40 g naribane rahlo grenke čokolade
- 600 g prebranega grozdja (poljubne sorte)
- 30 g riževih vafljev
- 2,5 dl stepene sladke smetane
Postopek
Marcipan najprej z enim rumenjakom do mehkega pregnetemo, potem pa postopoma dodajamo preostale rumenjake, tretjino kristalnega sladkorja in vaniljevo sredico ter penasto zmešamo. Beljak stepemo s preostalim sladkorjem v čvrst sneg. Moko z jedilnim škrobom presejemo in vanjo vmešamo naribano čokolado. V rumenjakovo maso postopoma po tretjinah vmešamo sneg in mešanico moke, jedilnega škroba in čokolade.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Na papirju označimo dva kroga s premerom 24 cm in nanju enako debelo porazdelimo pripravljeno maso. Pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 10 do 12 minut. S pomočjo tortnega obroča robova oblatov gladko prirežemo, nato pa obroč položimo na en oblat tako, da ga zaobjame.
Pripravimo še kremo. Sladkor, mleko in rumenjake penasto zmešamo in v tej masi raztopimo želatino, ki smo jo prej namočili v mrzli vodi in dobro oželi. Kremo pretlačimo skozi cedilo. V kotličku za stepanje gladko zmešamo marcipan z malo kreme. Nato vmešamo preostalo kremo in mandljev liker. Smetano stepemo in jo previdno vmešamo v ohlajeno, vendar še tekočo kremo. Približno tretjino kreme namažemo na tortno podlago. Po kremi porazdelimo grozdje 16 grozdnih jagod prihranimo za okras) in premažemo z drugo tretjino kreme. Pokrijemo s tortnim oblatom, premažemo s kremo in površino lepo zgladimo. Torto postavimo v hladilnik, da se krema strdi. Nato jo z nožem ločimo od obroča, obroč pa previdno odstranimo.
Riževe vaflje z drobimo. Površino in obod torte tanko namažemo s smetano in potresemo s hrustljavimi riževimi drobtinami. Preostalo stepeno smetano napolnimo v brizgalno vrečko. Torto okrasimo s smetanovimi rozetami in grozdnimi jagodami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!