© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni cheesecake

Ta čokoladni cheesecake bo premamil tudi tiste, ki sladice sicer pripravljajo le ob praznovanjih!

Čokoladni cheesecake

Ta čokoladni cheesecake bo premamil tudi tiste, ki sladice sicer pripravljajo le ob praznovanjih!

Čas priprave 1 h 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
double chocolate cake

Sestavine

piškotno dno

  • 85 g vročega stopljenega masla
  • 150 g čokoladnih piškotov

nadev

  • 900 g kremnega sira
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 3 žlice kavnega likerja (npr. Tia Maria)
  • 3 velika jajca
  • 2,8 dl kisle smetane
  • 100 g temne čokolade z okusom kave
  • 2–3 žlice mleka
  • 2,8 dl sladke smetane
  • maslo za model
  • čokoladni ostružki za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

piškotno dno

  • 85 g vročega stopljenega masla
  • 150 g čokoladnih piškotov

nadev

  • 900 g kremnega sira
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 3 žlice kavnega likerja (npr. Tia Maria)
  • 3 velika jajca
  • 2,8 dl kisle smetane
  • 100 g temne čokolade z okusom kave
  • 2–3 žlice mleka
  • 2,8 dl sladke smetane
  • maslo za model
  • čokoladni ostružki za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Model s premerom 26 cm namastimo z malo masla ter dno in obod obložimo s papirjem za peko. Piškote na drobno zmeljemo in jih dobro premešamo z maslom. Z mešanico obložimo dno modela, z žlico rahlo potlačimo in pečemo 10 minut.

2

Pečico nato segrejemo na 240 °C. Čokolado previdno raztopimo. Z električnim mešalnikom zmešamo sir in sladkor, da dobimo gladko in kremno mešanico. Primešamo še presejani kakav, aromo, kavni liker, jajca, kislo smetano in polovico stopljene čokolade. Preostalo čokolado zmešamo s toliko mleka, da dobimo omako. Shranimo jo za okrasitev.

3

V model vlijemo čokoladno sirovo mešanico in vrh poravnamo. Pečemo 10 minut, nato pa temperaturo v pečici zmanjšamo na 110 °C in pečemo še 25 do 30 minut. Nadev bi moral v sredini biti še malo majav. Pečico ugasnemo, malo pripremo vrata in pustimo torto v pečici ohlajati 2 uri. Do postrežbe jo shranimo na hladno.

4

Preden torto postrežemo, jo previdno vzamemo iz modla in odstranimo papir za peko. Sladko smetano stepemo le toliko, da se med stepanjem začnejo delati vršički, in jo namažemo po vrhu torte. Prelijemo jo s prihranjeno čokoladno omako in s konico žlice omako malo razmažemo po torti, da dobimo valove. Potresemo še s čokoladnimi ostružki ali kakšno drugo dekoracijo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.