© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino

Njoki za sladokusce

Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino

Njoki za sladokusce

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bucni-njoki-na-bucnem-pireju-s-crnimi-trobentami-in-slanino_558x620_acf_cropped

Sestavine

za njoke

  • 850 g buče
  • 300 g moke
  • 2 jajci
  • sol
  • mleti beli poper
  • 1 žlička naribanega muškatnega oreška

za omako

  • 50 g pora
  • 50 g masla
  • 8 rezin slanine
  • 150 g črnih trobent
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

za njoke

  • 850 g buče
  • 300 g moke
  • 2 jajci
  • sol
  • mleti beli poper
  • 1 žlička naribanega muškatnega oreška

za omako

  • 50 g pora
  • 50 g masla
  • 8 rezin slanine
  • 150 g črnih trobent

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Če je buča cela, jo razpolovimo, očistimo in položimo na pekač. Za približno 30 minut ga položimo v segreto pečico, da se bučno meso povsem zmehča. Pečeno bučo nekoliko ohladimo in bučno meso z žlico izdolbemo. V multipraktik stresemo 250 g bučnega mesa in zmiksamo v pire (preostanek bučnega mesa prihranimo).

2

Bučnemu pireju v skledi primešamo jajci, sol, poper in muškatni orešek. Postopoma dodajamo moko in nežno gnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na 4 dele, ki jih na pomokani delovni površini razvaljamo v svaljke. Narežemo majhne njoke in jih oblikujemo s pomokanimi rokami, da se njoki ne lepijo. Polagamo jih v krop in počasi kuhamo 10 minut, da priplavajo na površje. Kuhane poberemo s penovko.

3

Por narežemo na tanke rezine in ga popražimo na maslu, dodamo narezano slanino in na hitro prepražimo. Vmešamo očiščene in natrgane črne trobente ter vse skupaj pražimo še 5 minut na srednjem ognju. Primešamo bučne njoke in po potrebi dosolimo. Dodamo lahko tudi nekaj prihranjenega pečenega bučnega mesa, narezanega na kocke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.