Kaj boste skuhali danes?
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce
Sestavine
za njoke
- 850 g buče
- 300 g moke
- 2 jajci
- sol
- mleti beli poper
- 1 žlička naribanega muškatnega oreška
za omako
- 50 g pora
- 50 g masla
- 8 rezin slanine
- 150 g črnih trobent
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
za njoke
- 850 g buče
- 300 g moke
- 2 jajci
- sol
- mleti beli poper
- 1 žlička naribanega muškatnega oreška
za omako
- 50 g pora
- 50 g masla
- 8 rezin slanine
- 150 g črnih trobent
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Če je buča cela, jo razpolovimo, očistimo in položimo na pekač. Za približno 30 minut ga položimo v segreto pečico, da se bučno meso povsem zmehča. Pečeno bučo nekoliko ohladimo in bučno meso z žlico izdolbemo. V multipraktik stresemo 250 g bučnega mesa in zmiksamo v pire (preostanek bučnega mesa prihranimo).
Bučnemu pireju v skledi primešamo jajci, sol, poper in muškatni orešek. Postopoma dodajamo moko in nežno gnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na 4 dele, ki jih na pomokani delovni površini razvaljamo v svaljke. Narežemo majhne njoke in jih oblikujemo s pomokanimi rokami, da se njoki ne lepijo. Polagamo jih v krop in počasi kuhamo 10 minut, da priplavajo na površje. Kuhane poberemo s penovko.
Por narežemo na tanke rezine in ga popražimo na maslu, dodamo narezano slanino in na hitro prepražimo. Vmešamo očiščene in natrgane črne trobente ter vse skupaj pražimo še 5 minut na srednjem ognju. Primešamo bučne njoke in po potrebi dosolimo. Dodamo lahko tudi nekaj prihranjenega pečenega bučnega mesa, narezanega na kocke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.
Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako
Telečji "čufti" s paradižnikovo omako
Dušena vratovina v čebulni omaki
Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.