
Kaj boste skuhali danes?
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce

Sestavine
za njoke
- 850 g buče
- 300 g moke
- 2 jajci
- sol
- mleti beli poper
- 1 žlička naribanega muškatnega oreška
za omako
- 50 g pora
- 50 g masla
- 8 rezin slanine
- 150 g črnih trobent

Slovenska chefinja z zeleno Michellinovo zvezdico
Ksenija Mahorčič je ena redkih dam v slovenski vrhunski kulinariki se lahko pohvali z zeleno Michelinovo zvezdico. Ustvarja v vasici Rodik med Brkini in Krasom.

Slastnih 7: naši najljubši recepti z mletim mesom
Sedaj, ko so se čevapčiči in burgerji pomaknili na stran, je čas, da na naših omizjih zasijejo dobrote iz mletega mesa, ki v hladnih dneh prinašajo toplino in ugodje.

Tako pripravite božanski pečen krompir
Popoln pečen krompir ima to čudežno lastnost, da je hkrati hrustljav in prijetno mehek. Z našimi večkrat preizkušenimi nasveti boste pripravili prav takšnega.
Sestavine
za njoke
- 850 g buče
- 300 g moke
- 2 jajci
- sol
- mleti beli poper
- 1 žlička naribanega muškatnega oreška
za omako
- 50 g pora
- 50 g masla
- 8 rezin slanine
- 150 g črnih trobent
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Če je buča cela, jo razpolovimo, očistimo in položimo na pekač. Za približno 30 minut ga položimo v segreto pečico, da se bučno meso povsem zmehča. Pečeno bučo nekoliko ohladimo in bučno meso z žlico izdolbemo. V multipraktik stresemo 250 g bučnega mesa in zmiksamo v pire (preostanek bučnega mesa prihranimo).
Bučnemu pireju v skledi primešamo jajci, sol, poper in muškatni orešek. Postopoma dodajamo moko in nežno gnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na 4 dele, ki jih na pomokani delovni površini razvaljamo v svaljke. Narežemo majhne njoke in jih oblikujemo s pomokanimi rokami, da se njoki ne lepijo. Polagamo jih v krop in počasi kuhamo 10 minut, da priplavajo na površje. Kuhane poberemo s penovko.
Por narežemo na tanke rezine in ga popražimo na maslu, dodamo narezano slanino in na hitro prepražimo. Vmešamo očiščene in natrgane črne trobente ter vse skupaj pražimo še 5 minut na srednjem ognju. Primešamo bučne njoke in po potrebi dosolimo. Dodamo lahko tudi nekaj prihranjenega pečenega bučnega mesa, narezanega na kocke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom
Čokoladni mousse
Slastna rahla pena s temno čokolado – popoln posladek po francosko