
Kaj boste skuhali danes?
Pečen svinjski kare
Svinjski kare bo odlična izbira za nedeljsko kosilo
Pečen svinjski kare
Svinjski kare bo odlična izbira za nedeljsko kosilo

Sestavine
- 1 kg svinjskega kareja brez kosti
- sol in poper
- 1 čajna žlička kumine
- 2 stroka česna
- 1 velika čebula
- 3 mokasti krompirji
- 2 srednje velika korenčka
- 1 manjši por
- ½ manjše cvetače
- 3 žlice olja
- 0,6 dl belega vina

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 kg svinjskega kareja brez kosti
- sol in poper
- 1 čajna žlička kumine
- 2 stroka česna
- 1 velika čebula
- 3 mokasti krompirji
- 2 srednje velika korenčka
- 1 manjši por
- ½ manjše cvetače
- 3 žlice olja
- 0,6 dl belega vina
Postopek
Krompir operemo, olupimo in s kroglastim nožem za melono izdolbemo majhne kroglice. Da ne potemnijo, jih damo v vodo z malo limonovega soka. Por in korenček očistimo, operemo in narežemo. Cvetačo očistimo, operemo in razdelimo na cvetove. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Meso natremo s soljo, poprom, kumino in česnom, čebulo nasekljamo.
Pečico segrejemo na 200 °C. V dovolj velikem pekaču močno segrejemo olje in kare z vseh strani popečemo do lepe barve. Meso vzamemo iz pekača in ga shranimo na toplem. Čebulo zlato rjavo prepražimo v pečenkinem soku in zalijemo z vinom.
Meso vrnemo v pekač in ga v pečici pečemo približno 40 minut, vmes ga večkrat zalijemo z lastnim sokom. Nato dodamo zelenjavo, malo posolimo in popopramo ter pokrito pečemo še 20 minut. Ko je meso pečeno, ga pustimo še 20 minut počivati in ga šele nato narežemo na rezine ter ponudimo z zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico