
Pečen svinjski kare
Svinjski kare bo odlična izbira za nedeljsko kosilo
Pečen svinjski kare
Svinjski kare bo odlična izbira za nedeljsko kosilo

Sestavine
- 1 kg svinjskega kareja brez kosti
- sol in poper
- 1 čajna žlička kumine
- 2 stroka česna
- 1 velika čebula
- 3 mokasti krompirji
- 2 srednje velika korenčka
- 1 manjši por
- ½ manjše cvetače
- 3 žlice olja
- 0,6 dl belega vina

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 1 kg svinjskega kareja brez kosti
- sol in poper
- 1 čajna žlička kumine
- 2 stroka česna
- 1 velika čebula
- 3 mokasti krompirji
- 2 srednje velika korenčka
- 1 manjši por
- ½ manjše cvetače
- 3 žlice olja
- 0,6 dl belega vina
Postopek
Krompir operemo, olupimo in s kroglastim nožem za melono izdolbemo majhne kroglice. Da ne potemnijo, jih damo v vodo z malo limonovega soka. Por in korenček očistimo, operemo in narežemo. Cvetačo očistimo, operemo in razdelimo na cvetove. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Meso natremo s soljo, poprom, kumino in česnom, čebulo nasekljamo.
Pečico segrejemo na 200 °C. V dovolj velikem pekaču močno segrejemo olje in kare z vseh strani popečemo do lepe barve. Meso vzamemo iz pekača in ga shranimo na toplem. Čebulo zlato rjavo prepražimo v pečenkinem soku in zalijemo z vinom.
Meso vrnemo v pekač in ga v pečici pečemo približno 40 minut, vmes ga večkrat zalijemo z lastnim sokom. Nato dodamo zelenjavo, malo posolimo in popopramo ter pokrito pečemo še 20 minut. Ko je meso pečeno, ga pustimo še 20 minut počivati in ga šele nato narežemo na rezine ter ponudimo z zelenjavo.