© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučni namaz s pistacijami

Odlična kombinacija buče in pistacije!

Bučni namaz s pistacijami

Odlična kombinacija buče in pistacije!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina ½ kg namaza
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kürbisaufstrich

Sestavine

  • 700 g buče hokaido z lupino
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • oljčno olje
  • 200 g skute
  • 2 stroka česna
  • 1 čili
  • 40 g pistacij
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 700 g buče hokaido z lupino
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • oljčno olje
  • 200 g skute
  • 2 stroka česna
  • 1 čili
  • 40 g pistacij

Postopek

1

Bučno meso narežemo na rezine, debele približno 2,5 cm, in odstranimo semena. Rezine zložimo na pekač, jih začinimo s soljo in poprom, pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v prej ogreti pečici pri 220 °C približno 45 minut.

2

Z ohlajenih bučnih rezin odstranimo lupino, meso pa pretlačimo. Lahko ga zmečkamo tudi z vilicami. Bučni masi dodamo skuto in strt česen ter zmešamo.

3

Čili očistimo (odstranimo semenje in bele žilice), zelo drobno ga nasekljamo in prav tako dodamo k bučni masi. Primešamo še drobno nasekljane pistacije. Zmes damo za pol ure na hladno.

4

Bučni namaz s pistacijami odlično tekne s črnim kruhom, francosko štruco ali toastom.

Nasvet

Za namaz lahko uporabimo vse vrste jedilnih buč s čvrstim, oranžnim mesom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.