
Bloody mary po špansko
Ta marička se v kozarcih ljubiteljev pogosto znajde že dopoldne
Bloody mary po špansko
Ta marička se v kozarcih ljubiteljev pogosto znajde že dopoldne

Sestavine
- 2 dl šerija amontillado
- 4 dl paradižnikovega soka
- par stiskov limonovega soka
- 8–12 kapljic tabaska (ali po okusu)
- 8–12 kapljic worcestrske omake (ali po okusu)
okras
- 4 izkoščičene majhne zelene olive
- 2 vložena zelena feferona
- 2 slana inčunova fileja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 dl šerija amontillado
- 4 dl paradižnikovega soka
- par stiskov limonovega soka
- 8–12 kapljic tabaska (ali po okusu)
- 8–12 kapljic worcestrske omake (ali po okusu)
okras
- 4 izkoščičene majhne zelene olive
- 2 vložena zelena feferona
- 2 slana inčunova fileja
Postopek
Mešalni vrč napolnimo z ledom in dodamo vse sestavine razen tistih za okras. Dobro premešamo in precedimo v ohlajena visoka kozarca. Za okras feferonoma odstranimo peclja in ju razpolovimo. Vzamemo zobotrebec (lažje gre z daljšimi) in na konec nanizamo eno olivo. Za njo nataknemo en konec inčunovega fi leja, nato polovico feferona, še eno olivo in drugo polovico feferona. Zaključimo z drugim koncem inčunovega fileja. Ponovimo z drugim zobotrebcem in preostalimi sestavinami ter postrežemo.
Bloody mary
Bloody mary je koktajl, ki ga boste v kozarcih ljubiteljev te pijače največkrat videli že dopoldne. Posebna priložnost? Morda. Običajno pa z njim preganjajo »mačka«, pridelanega prejšnjo noč. Za koktajl bloody mary namreč že dolgo velja, da naj bi bil najboljše zdravilo za neprijetne posledice alkohola. Nekaj znanosti sicer res stoji za tem, saj bloody mary vsebuje elektrolite, vodo, vitamin C, vitamin B6 in podobne blagodejne snovi. Vsebuje pa seveda tudi alkohol, zato kljub vsemu previdno in z občutkom.