
Koromačeva juha
Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.
Koromačeva juha
Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.

Sestavine
- 200 g koromača z zelenjem
- 5 dl vode
- sol
- 2 žlici masla
- 1 žlica moke
- 4 dl mleka
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g koromača z zelenjem
- 5 dl vode
- sol
- 2 žlici masla
- 1 žlica moke
- 4 dl mleka
- poper
Postopek
Koromačevo zelenje odrežemo in prihranimo. Koromač očistimo, po dolgem razpolovimo, izrežemo nastavek korena in narežemo na centimeter široke koščke. Koromač v osoljeni vodi skuhamo toliko, da je še čvrst.
Maslo premešamo z moko. H kuhanemu koromaču prilijemo mleko in dodamo zmes masla in moke. Juho med stalnim mešanjem počasi kuhamo še približno 5 minut, nato jo solimo, popramo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nalijemo jo v jušne skodelice, okrasimo s koromačevim zelenjem in popečenimi kruhovimi kockami ter postrežemo.