© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koromačeva juha

Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.

Koromačeva juha

Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fenchelsuppe

Sestavine

  • 200 g koromača z zelenjem
  • 5 dl vode
  • sol
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • 4 dl mleka
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g koromača z zelenjem
  • 5 dl vode
  • sol
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • 4 dl mleka
  • poper

Postopek

1

Koromačevo zelenje odrežemo in prihranimo. Koromač očistimo, po dolgem razpolovimo, izrežemo nastavek korena in narežemo na centimeter široke koščke. Koromač v osoljeni vodi skuhamo toliko, da je še čvrst.

2

Maslo premešamo z moko. H kuhanemu koromaču prilijemo mleko in dodamo zmes masla in moke. Juho med stalnim mešanjem počasi kuhamo še približno 5 minut, nato jo solimo, popramo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nalijemo jo v jušne skodelice, okrasimo s koromačevim zelenjem in popečenimi kruhovimi kockami ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.