
Koromačeva juha
Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.
Koromačeva juha
Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.

Sestavine
- 200 g koromača z zelenjem
- 5 dl vode
- sol
- 2 žlici masla
- 1 žlica moke
- 4 dl mleka
- poper

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.
Sestavine
- 200 g koromača z zelenjem
- 5 dl vode
- sol
- 2 žlici masla
- 1 žlica moke
- 4 dl mleka
- poper
Postopek
Koromačevo zelenje odrežemo in prihranimo. Koromač očistimo, po dolgem razpolovimo, izrežemo nastavek korena in narežemo na centimeter široke koščke. Koromač v osoljeni vodi skuhamo toliko, da je še čvrst.
Maslo premešamo z moko. H kuhanemu koromaču prilijemo mleko in dodamo zmes masla in moke. Juho med stalnim mešanjem počasi kuhamo še približno 5 minut, nato jo solimo, popramo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nalijemo jo v jušne skodelice, okrasimo s koromačevim zelenjem in popečenimi kruhovimi kockami ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili
Zapečene testenine arrabiatta s tunino
Goveja pečenka Wellington
Mini pite z jagodičjem
Ljubke in razkošno nadevane s slaščičarsko kremo. Prava poletna ekstravaganca!