© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Koromačeva juha

Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.

Koromačeva juha

Koromač se odlično obnese kot zelenjavna juha.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fenchelsuppe

Sestavine

  • 200 g koromača z zelenjem
  • 5 dl vode
  • sol
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • 4 dl mleka
  • poper

Sestavine

  • 200 g koromača z zelenjem
  • 5 dl vode
  • sol
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • 4 dl mleka
  • poper

Postopek

1

Koromačevo zelenje odrežemo in prihranimo. Koromač očistimo, po dolgem razpolovimo, izrežemo nastavek korena in narežemo na centimeter široke koščke. Koromač v osoljeni vodi skuhamo toliko, da je še čvrst.

2

Maslo premešamo z moko. H kuhanemu koromaču prilijemo mleko in dodamo zmes masla in moke. Juho med stalnim mešanjem počasi kuhamo še približno 5 minut, nato jo solimo, popramo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nalijemo jo v jušne skodelice, okrasimo s koromačevim zelenjem in popečenimi kruhovimi kockami ter postrežemo.

Priljubljeni recepti

Losos s pomarančno-rabarbarino solatko

Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!

Enostavno

Pita s šampinjoni in mlado špinačo

Vegetarijanska klasika, ki bo navdušila vse!

1 h 45 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.