Kaj boste skuhali danes?
Rižota s pečeno bučo hokaido
To je recept Barbare Radojlovič, ki jo bolje poznamo pod imenom in blagovno znamko Barbarella. O svojem receptu je zapisala: »Rižote so hrana za dušo, še posebno, kadar so v kombinaciji s kremnimi omakami in pečeno zelenjavo, kot je pečena buča hokaido.«
Rižota s pečeno bučo hokaido
To je recept Barbare Radojlovič, ki jo bolje poznamo pod imenom in blagovno znamko Barbarella. O svojem receptu je zapisala: »Rižote so hrana za dušo, še posebno, kadar so v kombinaciji s kremnimi omakami in pečeno zelenjavo, kot je pečena buča hokaido.«
Sestavine
- 1,5 skodelice riža arborio (250 g)
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 1⁄2 srednje velike buče hokaido
- oljčno olje
- 1,5 dl riževega mleka
- 1⁄4 skodelice masla tahini
- 2 žlici kvasa v kosmičih
- limetin sok
- sol in poper (približno 1 žlička ali več po okusu)
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 1,5 skodelice riža arborio (250 g)
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 1⁄2 srednje velike buče hokaido
- oljčno olje
- 1,5 dl riževega mleka
- 1⁄4 skodelice masla tahini
- 2 žlici kvasa v kosmičih
- limetin sok
- sol in poper (približno 1 žlička ali več po okusu)
Postopek
Najprej riž skuhamo v zelenjavni jušni osnovi, tako da med kuhanjem počasi dodajamo tekočino in riž mešamo (približno 10 minut). Medtem v pečici spečemo bučo hokaido (bučo očistimo in jo narežemo na krhlje ali kocke, na pekač položimo peki papir, bučo pokapamo z oljčnim oljem in jo nekoliko solimo ter pečemo 30–35 minut v pečici, segreti na 200 °C). Ko je riž skuhan, ga odstavimo.
Ko je buča pečena, prihranimo nekaj koščkov za dekoriranje, preostalo bučo pa zmešamo v blenderju z riževim mlekom, maslom tahini, kvasom in soljo. Po potrebi dodamo še riževo mleko in sol in malo limetinega soka, da uravnovesimo okuse. Bučno kremo vmešamo v kuhan riž, dosolimo in serviramo s popečenimi koščki buče.
Tahini
Tahini poznamo tudi pod imenom sezamova pasta.
Kvas v kosmičih (tudi kvasni kosmiči)
To je neaktivna oblika kvasa. Ima nežen okus po siru in je brez sestavin živalskega izvora, zato je priljubljen dodatek jedem, zlasti veganskim. Najdete ga na policah s posebno prehrano.
Priljubljeni recepti
Hladna mesna štruca s salso iz paradižnika in paprike
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino