© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rižota s pečeno bučo hokaido

To je recept Barbare Radojlovič, ki jo bolje poznamo pod imenom in blagovno znamko Barbarella. O svojem receptu je zapisala: »Rižote so hrana za dušo, še posebno, kadar so v kombinaciji s kremnimi omakami in pečeno zelenjavo, kot je pečena buča hokaido.«

Rižota s pečeno bučo hokaido

To je recept Barbare Radojlovič, ki jo bolje poznamo pod imenom in blagovno znamko Barbarella. O svojem receptu je zapisala: »Rižote so hrana za dušo, še posebno, kadar so v kombinaciji s kremnimi omakami in pečeno zelenjavo, kot je pečena buča hokaido.«

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1,5 skodelice riža arborio (250 g)
  • 6 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1⁄2 srednje velike buče hokaido
  • oljčno olje
  • 1,5 dl riževega mleka
  • 1⁄4 skodelice masla tahini
  • 2 žlici kvasa v kosmičih
  • limetin sok
  • sol in poper (približno 1 žlička ali več po okusu)

Sestavine

  • 1,5 skodelice riža arborio (250 g)
  • 6 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1⁄2 srednje velike buče hokaido
  • oljčno olje
  • 1,5 dl riževega mleka
  • 1⁄4 skodelice masla tahini
  • 2 žlici kvasa v kosmičih
  • limetin sok
  • sol in poper (približno 1 žlička ali več po okusu)

Postopek

1

Najprej riž skuhamo v zelenjavni jušni osnovi, tako da med kuhanjem počasi dodajamo tekočino in riž mešamo (približno 10 minut). Medtem v pečici spečemo bučo hokaido (bučo očistimo in jo narežemo na krhlje ali kocke, na pekač položimo peki papir, bučo pokapamo z oljčnim oljem in jo nekoliko solimo ter pečemo 30–35 minut v pečici, segreti na 200 °C). Ko je riž skuhan, ga odstavimo.

2

Ko je buča pečena, prihranimo nekaj koščkov za dekoriranje, preostalo bučo pa zmešamo v blenderju z riževim mlekom, maslom tahini, kvasom in soljo. Po potrebi dodamo še riževo mleko in sol in malo limetinega soka, da uravnovesimo okuse. Bučno kremo vmešamo v kuhan riž, dosolimo in serviramo s popečenimi koščki buče.

Tahini

Tahini poznamo tudi pod imenom sezamova pasta.

Kvas v kosmičih (tudi kvasni kosmiči)

To je neaktivna oblika kvasa. Ima nežen okus po siru in je brez sestavin živalskega izvora, zato je priljubljen dodatek jedem, zlasti veganskim. Najdete ga na policah s posebno prehrano.

Priljubljeni recepti

Testo za pico, vzhajano z bigo (predtestom)

Testo, ki potrebuje kar dva dni vzhajanja.

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.