
Bučna juha
Ta enostavna bučno juho vam lahko pripravijo vaši otroci.
Bučna juha
Ta enostavna bučno juho vam lahko pripravijo vaši otroci.

Kot se za jesenski čas spodobi, je devetletna Katja iz buče pripravila bučno juho. Ker zelo rada ustvarja, se že veseli noči čarovnic, ko bo bučo namesto v juho z izrezovanjem spremenila v strašljiv obraz.
Sestavine
- 1 buča hokaido
- 4 korenčki
- 1 čebula
- malo olja
- 2 ščepca muškatnega oreška
- 2 ščepca soli
- ščepec popra
- bučna semena za okras

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 buča hokaido
- 4 korenčki
- 1 čebula
- malo olja
- 2 ščepca muškatnega oreška
- 2 ščepca soli
- ščepec popra
- bučna semena za okras
Postopek
1. Čebulo olupi in sesekljaj, korenje olupi in naribaj. Bučno meso nareži na kocke.

2. V loncu na nekaj olja popraži čebulo, nato dodaj korenje in bučo. Pokrito praži 10 minut in vmes večkrat premešaj. Če je potrebno, dodaj kozarček vode.

3. Po desetih minutah dodaj sol, poper in muškatni orešek. Zalij s toliko vode, da bo povsem pokrila zelenjavo. Kuhaj še 20 minut in vmes juho premešaj.

4. Ko je bučno meso dovolj mehko, juho previdno zmešaj s paličnim mešalnikom. Pazi, da se ne popečeš, saj je juha zelo vroča. Postrezi jo v skodelicah in okrasi z bučnimi semeni.
