© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Strašni kolački

Posladkajte in pozabavajte se ob noči čarovnic

Strašni kolački

Posladkajte in pozabavajte se ob noči čarovnic

Čas priprave 1 h 25 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g jedilne čokolade
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1⁄2 žličke vaniljeve arome
  • 125 g moke
  • 3 g pecilnega praška
  • 1 dl vroče vode
  • 250 g bele sladkorne mase
  • 500 g sladkorne mase različnih barv

potrebujemo tudi

  • papirnate modelčke za mafine
  • pisala z jedilno barvo

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g jedilne čokolade
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1⁄2 žličke vaniljeve arome
  • 125 g moke
  • 3 g pecilnega praška
  • 1 dl vroče vode
  • 250 g bele sladkorne mase
  • 500 g sladkorne mase različnih barv

potrebujemo tudi

  • papirnate modelčke za mafine
  • pisala z jedilno barvo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Pekač za mafine z 12 vdolbinicami obložimo s papirnatimi modelčki. Maslo narežemo na koščke in ga skupaj s čokolado, sladkorjem in vročo vodo počasi stopimo v veliki kozici. Zmes občasno premešamo, nato pa jo postavimo na stran, da se nekoliko ohladi.

2

Jajce in vaniljevo aromo primešamo čokoladni zmesi. V večjo skledo za mešanje stresemo moko, dodamo čokoladno mešanico in mešamo do gladkega. Testo enakomerno razdelimo v papirnate modelčke; napolnimo jih približno do treh četrtin. Pekač postavimo v spodnji del pečice in kolačke pečemo približno 20 minut. Nato preverimo, ali so že pečeni: nanje malo pritisnemo in ko popustimo, se mora testo vrniti v prvotno obliko. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

3

S sladkorno maso kolačke okrasimo kot buče, mumije ali strahce.

Sladkorna masa

  • Sladkorna masa je pogosto nekoliko lepljiva in je težko valjati večjo količino hkrati. V tem primeru na vsak kolaček razporedimo nekaj kupčkov mase v velikosti oreha in jih zgladimo.

  • Rumeno in rdečo sladkorno maso zgnetemo skupaj, da dobimo oranžno maso.

  • Iz mase različnih barv oblikujemo dodatke, kot so oči, usta in lasje, ter jih z malce vode prilepimo na podlago.

  • V maso lahko s priborom ali drugimi pripomočki vtisnemo različne vzorce. Na maso lahko rišemo s pisali z jedilno barvo in kolačke še bolj strašno okrasimo.

Priljubljeni recepti

Kostanjeva torta

Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!

1 h 25 min
Enostavno

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

45 min
Enostavno

Kremna kolerabna juha

Koleraba je odlična izbira za fino kremno juho

45 min
Enostavno

Čokoladno-karamelna pita z banano

Vrhunska pita s popolnimi sestavinami

2 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.