Kaj boste skuhali danes?
Strašni kolački
Posladkajte in pozabavajte se ob noči čarovnic
Strašni kolački
Posladkajte in pozabavajte se ob noči čarovnic
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g jedilne čokolade
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 125 g moke
- 3 g pecilnega praška
- 1 dl vroče vode
- 250 g bele sladkorne mase
- 500 g sladkorne mase različnih barv
potrebujemo tudi
- papirnate modelčke za mafine
- pisala z jedilno barvo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g jedilne čokolade
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 125 g moke
- 3 g pecilnega praška
- 1 dl vroče vode
- 250 g bele sladkorne mase
- 500 g sladkorne mase različnih barv
potrebujemo tudi
- papirnate modelčke za mafine
- pisala z jedilno barvo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Pekač za mafine z 12 vdolbinicami obložimo s papirnatimi modelčki. Maslo narežemo na koščke in ga skupaj s čokolado, sladkorjem in vročo vodo počasi stopimo v veliki kozici. Zmes občasno premešamo, nato pa jo postavimo na stran, da se nekoliko ohladi.
Jajce in vaniljevo aromo primešamo čokoladni zmesi. V večjo skledo za mešanje stresemo moko, dodamo čokoladno mešanico in mešamo do gladkega. Testo enakomerno razdelimo v papirnate modelčke; napolnimo jih približno do treh četrtin. Pekač postavimo v spodnji del pečice in kolačke pečemo približno 20 minut. Nato preverimo, ali so že pečeni: nanje malo pritisnemo in ko popustimo, se mora testo vrniti v prvotno obliko. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
S sladkorno maso kolačke okrasimo kot buče, mumije ali strahce.
Sladkorna masa
Sladkorna masa je pogosto nekoliko lepljiva in je težko valjati večjo količino hkrati. V tem primeru na vsak kolaček razporedimo nekaj kupčkov mase v velikosti oreha in jih zgladimo.
Rumeno in rdečo sladkorno maso zgnetemo skupaj, da dobimo oranžno maso.
Iz mase različnih barv oblikujemo dodatke, kot so oči, usta in lasje, ter jih z malce vode prilepimo na podlago.
V maso lahko s priborom ali drugimi pripomočki vtisnemo različne vzorce. Na maso lahko rišemo s pisali z jedilno barvo in kolačke še bolj strašno okrasimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Pokrovače s sauce vierge
Dvojna čokoladna torta
Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado