© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kolač z rdečim vinom

Rdeče vino doda kolaču izjemno aromo.

Kolač z rdečim vinom

Rdeče vino doda kolaču izjemno aromo.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 20 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
VINSKI-KOLAC-IMG_5222000_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 0,5 dl ruma
  • 100 g rozin
  • 100 g orehov
  • 100 g čokolade
  • 250 g zmehčanega masla
  • 300 g sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 5 jajc
  • 2 dl rdečega vina
  • 380 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička cimeta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 0,5 dl ruma
  • 100 g rozin
  • 100 g orehov
  • 100 g čokolade
  • 250 g zmehčanega masla
  • 300 g sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 5 jajc
  • 2 dl rdečega vina
  • 380 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička cimeta

Postopek

1

Rozine namočimo v rum in jih pustimo, da se namakajo vsaj nekaj ur, še bolje pa čez noč.

2

Pečico segrejemo na 190 °C. Orehe in čokolado grobo narežemo, rozine odcedimo, rum prihranimo. V večji skledi penasto stepemo maslo s sladkorjem in vaniljevim izvlečkom. Eno po eno vtepemo jajca in na koncu pri nizki hitrosti ročnega mešalnika vmešamo še vino in rum, v katerem so se namakale rozine.

3

Moko zmešamo s pecilnim praškom in cimetom. Po tretjinah jo vmešamo v jajčno zmes, le toliko, da se sestavine povežejo. Na koncu nežno primešamo še rozine, orehe in čokolado.

4

Večji pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko in vanj zlijemo testo. Pečemo približno 1 uro, da je kolač na sredini čvrst in prožen na dotik. Kolač naj se nekaj minut ohlaja v pekaču, nato ga zvrnemo na mrežico, odluščimo papir za peko in pustimo, da se do konca ohladi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.