Kaj boste skuhali danes?
Kolač z rdečim vinom
Rdeče vino doda kolaču izjemno aromo.
Kolač z rdečim vinom
Rdeče vino doda kolaču izjemno aromo.
Sestavine
- 0,5 dl ruma
- 100 g rozin
- 100 g orehov
- 100 g čokolade
- 250 g zmehčanega masla
- 300 g sladkorja
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 5 jajc
- 2 dl rdečega vina
- 380 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička cimeta
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 0,5 dl ruma
- 100 g rozin
- 100 g orehov
- 100 g čokolade
- 250 g zmehčanega masla
- 300 g sladkorja
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 5 jajc
- 2 dl rdečega vina
- 380 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička cimeta
Postopek
Rozine namočimo v rum in jih pustimo, da se namakajo vsaj nekaj ur, še bolje pa čez noč.
Pečico segrejemo na 190 °C. Orehe in čokolado grobo narežemo, rozine odcedimo, rum prihranimo. V večji skledi penasto stepemo maslo s sladkorjem in vaniljevim izvlečkom. Eno po eno vtepemo jajca in na koncu pri nizki hitrosti ročnega mešalnika vmešamo še vino in rum, v katerem so se namakale rozine.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in cimetom. Po tretjinah jo vmešamo v jajčno zmes, le toliko, da se sestavine povežejo. Na koncu nežno primešamo še rozine, orehe in čokolado.
Večji pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko in vanj zlijemo testo. Pečemo približno 1 uro, da je kolač na sredini čvrst in prožen na dotik. Kolač naj se nekaj minut ohlaja v pekaču, nato ga zvrnemo na mrežico, odluščimo papir za peko in pustimo, da se do konca ohladi.