
Kaj boste skuhali danes?
Kolač z rdečim vinom
Rdeče vino doda kolaču izjemno aromo.
Kolač z rdečim vinom
Rdeče vino doda kolaču izjemno aromo.

Sestavine
- 0,5 dl ruma
- 100 g rozin
- 100 g orehov
- 100 g čokolade
- 250 g zmehčanega masla
- 300 g sladkorja
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 5 jajc
- 2 dl rdečega vina
- 380 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička cimeta

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 0,5 dl ruma
- 100 g rozin
- 100 g orehov
- 100 g čokolade
- 250 g zmehčanega masla
- 300 g sladkorja
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 5 jajc
- 2 dl rdečega vina
- 380 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 žlička cimeta
Postopek
Rozine namočimo v rum in jih pustimo, da se namakajo vsaj nekaj ur, še bolje pa čez noč.
Pečico segrejemo na 190 °C. Orehe in čokolado grobo narežemo, rozine odcedimo, rum prihranimo. V večji skledi penasto stepemo maslo s sladkorjem in vaniljevim izvlečkom. Eno po eno vtepemo jajca in na koncu pri nizki hitrosti ročnega mešalnika vmešamo še vino in rum, v katerem so se namakale rozine.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in cimetom. Po tretjinah jo vmešamo v jajčno zmes, le toliko, da se sestavine povežejo. Na koncu nežno primešamo še rozine, orehe in čokolado.
Večji pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko in vanj zlijemo testo. Pečemo približno 1 uro, da je kolač na sredini čvrst in prožen na dotik. Kolač naj se nekaj minut ohlaja v pekaču, nato ga zvrnemo na mrežico, odluščimo papir za peko in pustimo, da se do konca ohladi.