© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Biftek na žaru z oblogo iz jurčkov

Kadar ni steaka, pa so takole pripravljeni jurčki odlični tudi na opečenem kruhu!

Biftek na žaru z oblogo iz jurčkov

Kadar ni steaka, pa so takole pripravljeni jurčki odlični tudi na opečenem kruhu!

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Grilled Steaks topped with cepsP65-69

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 steaka (vsak po 150 g)

obloga

  • 25 g masla
  • 100 g svežih jurčkov
  • 1 nasekljan strok česna
  • 0,5 dl belega vina
  • manjša pest mešanih zelišč: peteršilj, drobnjak, pehtran
  • 1 žlica kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 rumenjak
  • 25 g naribanega parmezana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 steaka (vsak po 150 g)

obloga

  • 25 g masla
  • 100 g svežih jurčkov
  • 1 nasekljan strok česna
  • 0,5 dl belega vina
  • manjša pest mešanih zelišč: peteršilj, drobnjak, pehtran
  • 1 žlica kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 rumenjak
  • 25 g naribanega parmezana

Postopek

1

Najprej pripravimo oblogo. Jurčke očistimo in jih na tanko narežemo. Zeliščem osmukamo liste in jih drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo maslo, da se začne peniti in na njem 4 minute pražimo jurčke, da se zmehčajo. Dodamo česen, pražimo še kakšno minuto, zalijemo z vinom in kuhljamo, da vsa tekočina izpari. Stresemo v skledo in zmešamo s preostalimi sestavinami za oblogo.

2

V pečici segrejemo žar. V ponvi močno segrejemo olje tako, da se začne že skoraj kaditi in steaka na vsaki strani pečemo po 1 minuto, da dobro porjavita; tako dobimo manj pečen zrezek. Na steaka razporedimo oblogo in vse skupaj za 3 do 4 minute postavimo pod žar, da dobi obloga zlato rjavo barvo in zabrbota. Steaka razporedimo na krožnika in postrežemo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.