
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce

Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja
Postopek
Pomarančo olupimo z lupilnikom, tako da dobimo trakove. Jabolčni sok segrejemo skupaj s celimi začimbami, ingverjem, lupinico in sladkorjem. Tekočino zavremo in pustimo, da rahlo vre 10 minut.
Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi, nato pa ga precedimo v stekleničke.