Kaj boste skuhali danes?
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce
Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja
Postopek
Pomarančo olupimo z lupilnikom, tako da dobimo trakove. Jabolčni sok segrejemo skupaj s celimi začimbami, ingverjem, lupinico in sladkorjem. Tekočino zavremo in pustimo, da rahlo vre 10 minut.
Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi, nato pa ga precedimo v stekleničke.