Kaj boste skuhali danes?
Rabarbarino-pomarančni lončki z amaretti
Rabarbarino-pomarančni lončki z amaretti
Sestavine
- 400 g sladke smetane
- 360 g grškega jogurta
- 150 g amarettov (italijanski mandljevi piškoti)
rabarbarino-pomarančna jajčna krema
- 500 g rabarbare
- 150 g svetlo rjavega sladkorja in še velik ščep
- 1,5 dl pomarančnega soka
- lupinica 1 bio limone
- 4 srednje velika jajca
- 2 srednje velika rumenjaka
- 150 g masla
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g sladke smetane
- 360 g grškega jogurta
- 150 g amarettov (italijanski mandljevi piškoti)
rabarbarino-pomarančna jajčna krema
- 500 g rabarbare
- 150 g svetlo rjavega sladkorja in še velik ščep
- 1,5 dl pomarančnega soka
- lupinica 1 bio limone
- 4 srednje velika jajca
- 2 srednje velika rumenjaka
- 150 g masla
Postopek
Najprej pripravimo jajčno kremo. Rabarbaro očistimo in narežemo na 2,5 cm dolge koščke. Damo jo v kozico skupaj s ščepom sladkorja in pomarančnim sokom, pristavimo pri srednji temperature in pokrijemo s pokrovko. Kuhamo 10 do 15 minut, da je rabarbara zelo mehka, nato odstavimo s štedilnika.
Rabarbaro pretlačimo skozi gosto cedilo, tako da pretisnemo čim več pulpe. Meso prihranimo v cedilu, da ga bomo vmešali pozneje.
Skupaj stepemo jajca, rumenjaka in sladkor, da dobimo svetlo penasto maso. V kozici na nizki temperature počasi stopimo maslo. Ko je stopljeno, prilijemo jajčno mešanico in pomarančno lupinico, ob tem nenehno mešamo. Dodamo pretlačeno rabarbarino pulpo, zmešamo in še naprej nežno kuhamo, dokler se krema ne zgosti kot puding. To lahko traja 10 do 12 minut, a smo potrpežljivi in ne povečamo temperature, saj bi tako jajca lahko zakrknila.
Ko se krema zgosti, jo p reložimo v skledo in gladko stepemo. Zdaj lahko dodamo še rabarbarino meso, ki je ostalo v cedilu, da je sladica bolj gosta, če pa želimo gladko kremo, mesa ne dodamo.
Smetano stepemo le toliko, da začnejo nastajati mehki vršički. Narahlo vmešamo jogurt, 300 g jajčne kreme in večino na koščke nalomljenih amarettov. Mešanico razdelimo v osem kozarcev in posujemo s preostalimi koščki amarettov.
Nasvet
Preostalo kremo prihranimo za palačinke, granolo ali pa z njo pripravimo mini pite. Shranimo jo v steriliziran kozarec (operemo ga z detergentom, oplaknemo, nato pa narobe obrnjenega postavimo v pečico, ogreto na 120 °C za 15 minut, da se posuši).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!