Kaj boste skuhali danes?
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!
Sestavine
- 450 g rdečega zelja
- 150 g olupljenega jabolka brez peščišča
- 25 g masla
- 1 žlica sladkorja
- sol
- 100 g sesekljane čebule
- 1 strt strok česna
- 2 žlici mošta ali vinskega kisa
- ½ narezane pomaranče
- sok 1 cele pomaranče
- 6 strtih brinovih jagod
- 4 nageljnove žbice (klinčki)
- ščepec mletega ingverja
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 150 g vloženih brusnic (ali brusničnega džema)
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 450 g rdečega zelja
- 150 g olupljenega jabolka brez peščišča
- 25 g masla
- 1 žlica sladkorja
- sol
- 100 g sesekljane čebule
- 1 strt strok česna
- 2 žlici mošta ali vinskega kisa
- ½ narezane pomaranče
- sok 1 cele pomaranče
- 6 strtih brinovih jagod
- 4 nageljnove žbice (klinčki)
- ščepec mletega ingverja
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 150 g vloženih brusnic (ali brusničnega džema)
Postopek
Rdeče zelje narežemo na majhne ploščice, očiščeno jabolko narežemo na koščke. Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo sesekljano čebulo, narezano jabolko in narezano zelje.
Pražimo nekaj minut, nato dodamo vse preostale sestavine, razen brusnic, in pokrito dušimo približno 30 minut. Občasno premešamo in po potrebi dolivamo vodo. Ko je zelje mehko, še malo začinimo, primešamo brusnice in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Šunkina terina z gorčico
Struffoli
Struffole, ocvrte sladke lepljive kroglice v Italiji, zlasti na jugu, pripravljajo tako v pustnem kot božičnem času. Pravijo jim tudi neapeljski struffoli.