© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjev desert s hruškami

Kostanjev desert s hruškami

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Maronibirnedesert-1-von-19_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

biskvit

  • 30 g marcipana
  • 4 rumenjaki
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka
  • 40 g moke
  • 20 g drobno naribanih mandljev
  • 20 g kakava

kostanjev pire

  • 400 g kuhanega pretlačenega kostanja
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici ruma
  • ½ žličke kakava

hruškova omaka in kroglice

  • 3 hruške
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice hruškovega žganja
  • 1,5 dl vode ali belega vina
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 30 g marcipana
  • 4 rumenjaki
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka
  • 40 g moke
  • 20 g drobno naribanih mandljev
  • 20 g kakava

kostanjev pire

  • 400 g kuhanega pretlačenega kostanja
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici ruma
  • ½ žličke kakava

hruškova omaka in kroglice

  • 3 hruške
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice hruškovega žganja
  • 1,5 dl vode ali belega vina

Postopek

1

Najprej pripravimo biskvit. Marcipan penasto zmešamo z rumenjaki in polovico kristalnega sladkorja. Beljak s preostalim sladkorjem stepemo v trd sneg in ga vmešamo v rumenjakovo zmes. Moko pomešamo z mandlji in kakavom ter previdno vmešamo v maso.

2

Biskvitno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 minut. Iz biskvita z okroglim obodcem izrežemo osem poljubno velikih rezin (ostanke biskvita uporabimo za kakšno drugo sladico).

3

Kostanjev pire pripravimo tako, da vse sestavine zmešamo, stisnemo s stiskalnico za krompir in razdelimo na osem kupčkov. Nazadnje pripravimo še hruškovo omako in kroglice. Hruške olupimo in s kroglastim nožem izrežemo približno 30 kroglic. Prestalo hruškovo meso (brez peščišč) narežemo na koščke in prihranimo. V kozici karameliziramo sladkor. Dodamo narezane hruške in zalijemo s hruškovim žganjem. Prilijemo vodo ali belo vino. Hruške do mehkega zdušimo, nato pa zmešamo s paličnim mešalnikom in po okusu začinimo. Hruškove kroglice nadevamo v omako in močno segrejemo, vendar jih ne smemo kuhati.

4

Na desertni krožnik damo rezino biskvita in jo obložimo s kostanjevim pirejem. Postopek z biskvitom in pirejem še enkrat ponovimo. Desert okrasimo s hruškovimi kroglicami in hruškovo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.