© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sladki kostanjevi špageti

Iz rubrike Otroci kuhamo

Sladki kostanjevi špageti

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 kozarca
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kostanj-IMG_62420000_558x620_acf_cropped-1

Šestletna prvošolka Živa nam je med lupljenjem kostanjev navihano priznala, da je zaljubljena, a fant od nje še beži … morda pa ga bo ujela s sladkimi
kostanjevimi špageti!

Sestavine

  • 400 g olupljenega surovega kostanja
  • 100 g sladkorja
  • 1,5 dl mleka
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 žlica masla po potrebi
  • sladka smetana za okras
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 400 g olupljenega surovega kostanja
  • 100 g sladkorja
  • 1,5 dl mleka
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 žlica masla po potrebi
  • sladka smetana za okras

Postopek

1

Odraslega prosi, naj ti pomaga olupiti kostanje: z ostrim nožem jih zarežita in jih dajta za 5 minut v zelo vročo pečico, da ovojnica poči in jih bosta laže olupila. Sladkor v ponvi zalij z mlekom in zavri.

ziva-IMG_60960000_318x220_acf_cropped
2

Ko mleko s sladkorjem zavre, vanj dodaj olupljene kostanje in jih kuhaj tako dolgo, da mleka skoraj ni več v posodi. Kuhan kostanj naj se ohladi.

ziva-IMG_61050000_318x220_acf_cropped
3

Ohlajene kuhane kostanje zmelji z mešalnikom, da dobiš kostanjev pire. Če je masa pregosta in ni dovolj mazava, umešaj še maslo.

ziva-IMG_61190000_318x220_acf_cropped
4

Špagete narediš tako, da kostanjev pire pretlačiš s stiskalnico za krompir. Špageti naj padajo kar v kozarec, v katerem jih boš postregla. Na koncu jih lahko okrasiš s stepeno sladko smetano.

ziva-IMG_61280000_318x220_acf_cropped

Priljubljeni recepti

Kruhki bagel

Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.