V Dolenjskih Toplicah s šolarji zajtrkovala tudi državna sekretarka




Današnji dan slovenske hrane, s katerim želijo opozoriti o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, so v osnovni šoli in vrtcu v Dolenjskih Toplicah tako kot po številnih drugih slovenskih šolah in vrtcih začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki je bil sestavljen iz mleka, masla, črnega kruha, medu in jabolka, ki so bili pridelani oziroma predelani v Sloveniji. S topliškimi učenci sta zajtrkovala tudi državna sekretarka ministrstva za kmetijstvo in okolje mag. Tanja Strniša in predsednik zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk.
Dan so nadaljevali s tržnico domačih dobrot, na katerih so učencem in učiteljem ponudili jabolka, suho sadje, jabolčni, korenčkov in pesin sok, korenje, črn in polnozrnat kruh, ajdove žemlje, koruzne bombete, pečeno proseno kašo s sadjem, skuto, jogurt, kefir, sir … Vse to so pripravile učenke šolske komisije za prehrano, mentorica in kuharice.
V topliški šoli tudi sicer veliko pozornosti posvečajo ozaveščanju učencev in njihovih staršev o zdravi prehrani, pomenu zajtrka, ohranjanju tradicionalnih slovenskih jedi in o kakovosti živil iz lokalnega okolja, zato že tri leta v šoli in vrtcu izvajajo projekt, ki je namenjen uživanju ekološke in lokalne hrane in shemo ekološkega sadja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se