Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Podravje: „Hrana ne zraste na trgovskih policah“


Dženana Kmetec
25. 11. 2018, 11.53
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Med, maslo, domači kruh in mleko so dobrote, ki so tesno povezane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Na Ptuju ga je pojedel tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. V petek je zdrav zajtrk zaužilo več kot 260.000 otrok in zaposlenih v javnih zavodih.

1542887649_cg_slovenski_zajtrk.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je eden osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, je bil izpeljan osmo leto zapored. Njegovo izvedbo so v številnih vrtcih in šolah obogatili z različnimi spremljevalnimi dejavnostmi.

Prav poseben je bil slovenski tradicionalni zajtrk v Vrtcu Ptuj, saj je z otroki in drugimi gosti zajtrkoval minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Zaželel si je, da bi se otroci naučili zdravo in pravilno prehranjevati: „Zdrava hrana za človeka pa pomeni tudi manj obremenjeno okolje. Če želimo ohranjati varno okolje in doseči, da bodo generacije rasle v čim bolj zdrave posameznike, je to nedvoumno povezano in je treba poudarjati oboje.“

Izpostavil je tudi spremenjena pravila glede javnega naročanja hrane, po katerih cena ni več edini pogoj za izbiro pri javnem naročilu. „Upoštevajo se kriteriji lokalno pridelane hrane, saj želimo otrokom dati najkakovostnejše obroke. Kam bomo pa dali, če ne njim,“ je poudaril.

O pomenu zdravih prehranjevalnih navad je spregovorila ravnateljica Vrtca Ptuj Marija Vučak.

Zagotovila je, da v ptujskem Vrtcu velik poudarek dajejo kakovostni in primerno pridelani lokalni hrani.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.