Tudi gotove jedi so lahko povsem okusne in zdrave
Kadar se nam mudi, so že pripravljene jedi največkrat prva izbira. Toda z nekaj dodatki jih lahko obogatite za še nekaj vitaminov in okusa.

Zamrznjena pica
Izboljšate jo lahko z rezinami oliv, svežimi čebulnimi obročki in rezinami bučk ter trakovi paprike. Tudi ščepec origana ne bo škodil.
Juhe iz vrečke
Vanje nastrgajte malo gomoljne zelene in korenja. Za še več okusa in teksture lahko dodate malo pšeničnega zdroba ali umešano jajce.
Testeninske ali riževe solate
Navadno vsebujejo preveč omake. Dodajte nekaj zdravih sestavin: trakove solate, nekaj obročkov mlade čebule, trakove zelene in korenja. Lahko dodate tudi koščke mandarin, manga ali ananasa. Odlično je tudi, če navadnemu rižu dodate tunino z zelenjavo, na primer koruzo ali fižolom.
Pripravljene škrobnate jedi
Vse s testeninami, njoki in rižem se bo razveselilo dodatne zelenjave. Dodajte jo nastrgano ali pa narezano na majhne koščke, da vam je ne bo treba predolgo kuhati.

Omake iz vrečke
S pečenimi gobami ali čebulo, vloženimi kaprami ali malce nastrganega sira boste poskrbeli za bolj naraven okus, z nekaj kapljicami smetane ali mleka pa za kremnost. A pozor - te omake imajo največkrat veliko kalorij, zato si jih privoščite res občasno.
Stalni dodatki
- Zelišča: sveže sesekljana, sijajna tudi za pripravljene skutne namaze.
- Rdeče vino: pokuhajte zraven nekaj žlic - za omake in temne juhe.
Za hitro kuhanje si pomagajte še z naslednjimi kuharskimi knjigami.
15 minut za obrok, Jamie Oliver
Okusna, hranljiva in super hitra hrana!
Najslavnejši evropski kuhar: vedno simpatični Jamie Oliver, predstavlja nov, revolucionaren način kuhanja. Zdaj je možno: v 15 minutah boste pričarali zdrave in okusne obroke, primerne za družinska kosila, pogostitev nenapovedanih gostov, razvajanje v dvoje, študentske obroke … Raznolikost je zagotovljena: naveličani testenin na vedno enak način in »šnicla s krompirjem«? Jamie predstavlja preproste, raznolike in slastne recepte z vsega sveta! Mladinska knjiga

Hitro in preprosto: zabavno - enostavno
S preprostimi recepti za vsak dan bo kuhanje postalo zabavno in enostavno. Če za kuhanje ni veliko časa, še ni rečeno, da smo zato prikrajšani za užitke! V največ 30 minutah so lahko na mizi preproste in hitro pričarane raznovrstne jedi, ki so popolnoma prilagojene zdajšnjim potrebam. DZS
Preprosto, hitro in okusno!, Maria Steinbrugger
Večino jedi najbrž poznate z domačih jedilnikov, nekaj pa je takih, ki bodo gotovo vzbudile vaše zanimanje. V navodilih za pripravo posameznih jedi je avtorica opozorila na težavna mesta pri pripravi in na najpogostejše napake. Poleg tega želi podati osnovno znanje o pravilnem ravnanju z živili, da ne bodo samo »nasitna«, ampak tudi zdrava. Mohorjeva založba
Pristno italijansko, Jedi italijanskih dežel
Gotovo se strinjate, da je kulinarika naših bližnjih sosedov ena najbolj poznanih in najbolj priljubljenih na svetu. Zakaj je tako, bomo odslej odkrivali s tematsko izdajo Pristno italijansko, v kateri boste poleg številnih znamenitosti in pestrih anekdot spoznavali najboljše sestavine, ki predstavljajo temelj italijanske kulinarike, ter preizkušali odlične recepte z vseh koncev Apeninskega polotoka.
Evo ti kosilo, Sašo Šketa
Sašo Šketa je izdal svojo šesto kuharsko knjigo z naslovom Evo ti kosilo. Ta se med drugim pridružuje lani izdani veganski kuharici Repa in krompir ter kuharici z enostavnimi recepti Dobra hitra hrana. Evo ti kosilo pa, tako kot pove že naslov, prinaša recepte za hitra kosila in tudi tista, ki jim lahko namenimo nekoliko več časa za pripravo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se