© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Puhasta skutina torta, ki se stopi v ustih


Uredništvo
15. 12. 2025, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ta skutina torta je nadvse preprosta, hitro narejena in tako puhasta, da se v ustih kar stopi.

Skutina torta
Shutterstock
Skutina torta

Tekst: Sara Lipovšek

Njena posebnost je pšenični zdrob, ki ga uporabimo namesto bele pšenične moke. Priporočam nepasirano skuto, predvsem zato, da nas v puhasti strukturi občasno prijetno preseneti kakšen košček skute.

Sestavine

- 250 g masla

- 250 g sladkorja

- 150 g pšeničnega zdroba

- 4 jajca

- 2 vaniljeva sladkorja

- 1 pecilni prašek

- ½ limone (sok)

- 1 kg puste skute

Priprava

Preberite še

1. Jajca, sladkor in maslo penasto vmešamo.

2. Dodamo pšenični zdrob, vaniljev sladkor in pecilni prašek ter ponovno premešamo.

3. Na koncu dodamo še skuto in sok polovice limone. Skuto vmešamo v maso ročno in nežno, samo toliko, da se skuta enakomerno porazdeli.

4. Okrogel pekač s premerom 25 centimetrov namažemo z maslom in posujemo z drobtinami ali obložimo s peki papirjem.

5. Maso vlijemo pekač in pečemo 50 minut na 200 stopinjah Celzija.



NAMIG: Torta je odlična že sama po sebi. Če jo želite nadgraditi, jo popestrite s karamelnim ali sadnim prelivom. Če je malinov, borovničev ali višnjev, vam zmaga ne uide.

Objavljeno v reviji Jana, št. 49, december 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.

01_Jana_49.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.