Puhasta skutina torta, ki se stopi v ustih
Ta skutina torta je nadvse preprosta, hitro narejena in tako puhasta, da se v ustih kar stopi.
Tekst: Sara Lipovšek
Njena posebnost je pšenični zdrob, ki ga uporabimo namesto bele pšenične moke. Priporočam nepasirano skuto, predvsem zato, da nas v puhasti strukturi občasno prijetno preseneti kakšen košček skute.
Sestavine
- 250 g masla
- 250 g sladkorja
- 150 g pšeničnega zdroba
- 4 jajca
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 pecilni prašek
- ½ limone (sok)
- 1 kg puste skute
Priprava
1. Jajca, sladkor in maslo penasto vmešamo.
2. Dodamo pšenični zdrob, vaniljev sladkor in pecilni prašek ter ponovno premešamo.
3. Na koncu dodamo še skuto in sok polovice limone. Skuto vmešamo v maso ročno in nežno, samo toliko, da se skuta enakomerno porazdeli.
4. Okrogel pekač s premerom 25 centimetrov namažemo z maslom in posujemo z drobtinami ali obložimo s peki papirjem.
5. Maso vlijemo pekač in pečemo 50 minut na 200 stopinjah Celzija.
NAMIG: Torta je odlična že sama po sebi. Če jo želite nadgraditi, jo popestrite s karamelnim ali sadnim prelivom. Če je malinov, borovničev ali višnjev, vam zmaga ne uide.
Objavljeno v reviji Jana, št. 49, december 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se